Troicki kritisk mot arrangören – försvarade ändå titeln i Sydney

Viktor Troicki (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)
Viktor Troicki (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Viktor Troicki försvarade titeln i Sydney efter en mycket underhållande final mot Grigor Dimitrov. Troicki vände och vann med 2-6, 6-1, 7-6.

Men igår efter semifinalen var det andra tongångar från Viktor Troicki. Han var minst sagt kritisk till allt och alla i Sydney. Fansen runt sidobanorna var fulla och stökiga och arrangören i Sydney hade gett Dimitrov fördelar på vägen till finalen, ansåg serben.

Det var efter semifinalen på bana 1 mot Gabashvili som Troicki avlossade sin salva.

– Det är pinsamt att behöva spela en semifinal med fullt av folk som dricker bredvid dig och är högljudda. Det är verkligen ingen trevlig situation. Domaren varnade, men de bara fortsatte. Det var inte en idealisk plats att spela en semifinal på. Centrecourten är bred och öppen, men här kändes det som du satt och drack med dem, sade Troicki enligt The Daily Telegraph.

Troicki var inte bara missbelåten med publiken. Han riktade också skarp kritik mot turneringen och de ansvariga som inte låtit honom spela en endaste match på centercourten.

– Jag är besviken måste jag säga, att jag som titelförsvarare inte ens fått chansen att spela på centercourten. Jag har inte ens fått slå en boll på centercourten. Att spela på bana ett i en semifinal – det har jag aldrig sett i en turnering. Konstigt, sade Troicki som menade att det var till hans nackdel inför finalen.

Dimitrov började matchen mycket bra och servade strålande. Den nivån var svår att hålla hela matchen och Troicki kom tillbaka. Tredje set bjöd på många minnesvärda bollar och det kunde slutat hur som helst. Dimitrov hade en matchboll i tiebreaket, men nu vann Troicki.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.