Tsonga: ”Jag gillar att komma till Abu Dhabi”

0
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Hur mycket allvar kan en uppvisningsturnering bli? Mellan 31 december och 2 januari möts sex världsstjärnor i Mubadala World Tennis Championship i Abu Dhabi.

Prispengarna är inget problem att fixa fram i Förenade Arabemiraten. Abu Dhabi är det största av sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten och i år gör David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga, Rafael Nadal, Milos Raonic, Stan Wawrinka och Kevin Anderson upp om sammanlagt 250 000 dollar i prispengar. Vad stjärnorna fått för att ställa upp kan man bara spekulera i.

– Jag älskar att komma till Abu Dhabi och det var tråkigt att jag missade förra året på grund av en olycklig skada. Stämningen är alltid fantastisk och det är verkligen konkurrens med sådana här bra spelare i startfältet varje år, säger Jo-Wilfried Tsonga till Sport360.

På nyårsafton möter Tsonga-Ferrer och följs sedan av Raonic-Anderson. Nadal spelar på nyårsdagen och möter då vinnaren i den fransk-spanska uppgörelsen, medan Wawrinka antingen möter Raonic eller Anderson. Placeringsmatcher spelas den 2 januari.

– För mig är det här en unik möjlighet att få en flygande start på 2016, säger Tsonga.

Uppvisningsturnering i Thailand

World Tennis Thailand Championship 2016 hålls i Hua Hin Centennial Club under två dagar, nyårsafton och nyårsdagen. Venus Williams, Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber och Sara Errani möts där.

KÄLLASport360
Föregående artikelChallengersvenskar startar säsongen som dubbelpartners
Nästa artikelDimitrov: ”Fortsätter jobba med Franco och Örtegren”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här