Uppgjorda matcher stort problem – mer än 350 spelare svartlistade

Minst 350 spelare finns på spelbolagens ”svarta lista” över spelare ”som inte gjort sitt bästa”. Det framgick i TV-programmet ”Four Corners” som är Australiens motsvarighet till SVT:s Uppdrag Granskning.

– Misstänkta matcher förekommer varje vecka på alla nivåer runt om i världen, säger Richard Ingis som arbetat för ATP tidigare.

Överraskande resultat förekommer hela tiden och har ofta naturliga orsaker, men bara under förra året var det under de tre sista månaderna ungefär tre matcher i veckan som ”rödflaggades” för att stora summor satsades på spelaren som inte var favorit.

Att matcher blir ”rödflaggade” är heller inte lika med att matchen är uppgjord. Alla som någon gång ägnat sig åt betting vet vad spelvärde är och att odds kan vara felsatta. Men vissa spelare och namn förekommer oftare än andra.

– Bookmakers har en lista på spelare som de inte är glada över att behöva erbjuda odds på, säger Mark Phillips som arbetar med att sätta odds på ett av spelbolagen.

Ofta har det satsats stora summor kring matcher där spelaren varit inblandad och där ett oregelbundet spelmönster kunnat ses.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.