Uppgjorda matcher stort problem – mer än 350 spelare svartlistade

Minst 350 spelare finns på spelbolagens “svarta lista” över spelare “som inte gjort sitt bästa”. Det framgick i TV-programmet “Four Corners” som är Australiens motsvarighet till SVT:s Uppdrag Granskning.

– Misstänkta matcher förekommer varje vecka på alla nivåer runt om i världen, säger Richard Ingis som arbetat för ATP tidigare.

Överraskande resultat förekommer hela tiden och har ofta naturliga orsaker, men bara under förra året var det under de tre sista månaderna ungefär tre matcher i veckan som “rödflaggades” för att stora summor satsades på spelaren som inte var favorit.

Att matcher blir “rödflaggade” är heller inte lika med att matchen är uppgjord. Alla som någon gång ägnat sig åt betting vet vad spelvärde är och att odds kan vara felsatta. Men vissa spelare och namn förekommer oftare än andra.

– Bookmakers har en lista på spelare som de inte är glada över att behöva erbjuda odds på, säger Mark Phillips som arbetar med att sätta odds på ett av spelbolagen.

Ofta har det satsats stora summor kring matcher där spelaren varit inblandad och där ett oregelbundet spelmönster kunnat ses.

- Annons -

1 KOMMENTAR

  1. Jag är inte förvånad, jag har också sett ett visst spelmönster gällande specifika spelare som är återkommande, där spelaren spelar klockrent och felfritt när man själv står i högre odds men kan knappt träffa bollen när man är klar favorit. Det är skrämmande att se. Jag har även analyserat spelare som regelbundet spelar på samma setsiffror och där dem blir brutna på exakt samma ställe i alla sätt. Mycket genomskinligt i många fall.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt