US Open dag 2: Franskt fiasko var nära

Gilles Simon (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
Gilles Simon (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

Fransk tennis var nära att uppleva en miserabel första omgång i US Open. Gael Monfils blev skadad igår och Gilles Simon blev oväntat utslagen efter att ha tappat allt. Richard Gasquet räddade den franska äran med hjälp av krampande motståndare.

11-seedade Gilles Simon såg ut att gå mot en säker seger mot Donald Young. Fransosen hade 6-2, 6-4 och 3-0 mot Donald Young. Men Simon tappade allt och Young vände på steken och vann med 6-4 i tre set i rad.

– Det jag gjorde är oförlåtligt. Jag visste att han aldrig vänt 0-2-underläge och han är inte direkt känd för sin kämpaglöd, sade Gilles Simon till L’Equipe.

12-seedade Richard Gasquet hade ingen lätt öppningsmatch mot Thanasi Kokkinakis. Det blev han snabbt införstådd med. Kokkinakis vann första och tredje set, men började senare att visa trötthetstecken. Efter nästan tre timmars spel tvingades Kokkinakis bryta matchen vid 2-2 i set och underläge 0-2 i femte set.

Den sena matchen mellan Andy Murray och NickKyrgios slutade med 3-1-seger för Murray.

Nya skrällar i damsingeln

6-seedade Lucie Safarova toppade formen – innan US Open – med final i New Haven. Nu blev hon utslagen direkt av i två raka set av 37-rankade Lesya Tsurenko, som haft en bra säsong och som kan slå till på hardcourt. Det är första gången dock som Tsurenko klarar första omgången i US Open. Till försvar för Safarovas del ska sägas att hon åkte på en sträckning i finalen i New Haven och det ska ha hindrat henne en del i serven idag.

14-seedade Timea Bacsinszky har inte haft en strålande sommar direkt och blev utslagen i två raka set av Barbora Strycova. Inte så överraskande ändå, för det skiljer inte mycket kapacitetsmässigt mellan spelarna.

Tunga namn som Caroline Wozniacki, Petra Kvitova och Victoria Azarenka vann enkelt i sina matcher.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.