Wimbledon – så blev lottningen till kvalet för Ymer

1

Kvallottningen till Wimbledon för herrarna är presenterad och kvalet startar på måndagen. Elias Ymer möter Ruben Bemelmans och Mikael Ymer ställs mot Aidan McHugh. 

Elias Ymer är 16-seedad men det blir svårt redan i första omgången mot 175-rankade Ruben Bemelmans. Belgaren brukar trivas på gräs och har gjort bra resultat förr i Wimbledon där han var i tredje omgången 2017. Han har inför detta spelat tre challengers på gräs.

Bland potentiella motståndare i kvalfinal är Donald Young den med bäst meriter, men det skriker inte form på dessa spelare. Elias kvalade in till Wimbledon 2015, men i övrigt har han inga meriter på gräs och har heller inte spelat någon turnering på underlaget innan detta.

Mikael Ymer ställs mot 18-årige skotten Aidan McHugh, som i dagsläget saknar ranking. Som junior har han dock varit rankad 8 på ITF Juniors och spelade både Roehampton och Wimbledon 2017 och 2018. Ifjol vann han två matcher i Roehampton, men blev utslagen i första omgången i Wimbledon. 2017 var han framme i tredje omgången i båda turneringarna.

I en andra omgång väntar förmodligen Dustin Brown, som visade fin form med en kvartsfinal nu senast på gräs i Stuttgart.

Kvalfinal? Inga dåliga motståndare i vilket fall som helst. Dennis Novak, rankad 117 nådde final i Ilkley challenger och slog då bland annat Lukas Rosol, som i sin tur i omgången innan vunnit över Ymer.

Definitivt ingen lätt väg för Mikael Ymer, men är förmodligen bra förberedd för detta.

Föregående artikelLarsson tog 14:e dubbeltiteln på Mallorca
Nästa artikelVecka 26 | Peterson laddar i Eastbourne

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här