Wimbledon – så blev lottningen till kvalet för Ymer

Kvallottningen till Wimbledon för herrarna är presenterad och kvalet startar på måndagen. Elias Ymer möter Ruben Bemelmans och Mikael Ymer ställs mot Aidan McHugh. 

Elias Ymer är 16-seedad men det blir svårt redan i första omgången mot 175-rankade Ruben Bemelmans. Belgaren brukar trivas på gräs och har gjort bra resultat förr i Wimbledon där han var i tredje omgången 2017. Han har inför detta spelat tre challengers på gräs.

Bland potentiella motståndare i kvalfinal är Donald Young den med bäst meriter, men det skriker inte form på dessa spelare. Elias kvalade in till Wimbledon 2015, men i övrigt har han inga meriter på gräs och har heller inte spelat någon turnering på underlaget innan detta.

Mikael Ymer ställs mot 18-årige skotten Aidan McHugh, som i dagsläget saknar ranking. Som junior har han dock varit rankad 8 på ITF Juniors och spelade både Roehampton och Wimbledon 2017 och 2018. Ifjol vann han två matcher i Roehampton, men blev utslagen i första omgången i Wimbledon. 2017 var han framme i tredje omgången i båda turneringarna.

I en andra omgång väntar förmodligen Dustin Brown, som visade fin form med en kvartsfinal nu senast på gräs i Stuttgart.

Kvalfinal? Inga dåliga motståndare i vilket fall som helst. Dennis Novak, rankad 117 nådde final i Ilkley challenger och slog då bland annat Lukas Rosol, som i sin tur i omgången innan vunnit över Ymer.

Definitivt ingen lätt väg för Mikael Ymer, men är förmodligen bra förberedd för detta.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.