Wimbledon – så blev lottningen till kvalet för Ymer

Kvallottningen till Wimbledon för herrarna är presenterad och kvalet startar på måndagen. Elias Ymer möter Ruben Bemelmans och Mikael Ymer ställs mot Aidan McHugh. 

Elias Ymer är 16-seedad men det blir svårt redan i första omgången mot 175-rankade Ruben Bemelmans. Belgaren brukar trivas på gräs och har gjort bra resultat förr i Wimbledon där han var i tredje omgången 2017. Han har inför detta spelat tre challengers på gräs.

Bland potentiella motståndare i kvalfinal är Donald Young den med bäst meriter, men det skriker inte form på dessa spelare. Elias kvalade in till Wimbledon 2015, men i övrigt har han inga meriter på gräs och har heller inte spelat någon turnering på underlaget innan detta.

Mikael Ymer ställs mot 18-årige skotten Aidan McHugh, som i dagsläget saknar ranking. Som junior har han dock varit rankad 8 på ITF Juniors och spelade både Roehampton och Wimbledon 2017 och 2018. Ifjol vann han två matcher i Roehampton, men blev utslagen i första omgången i Wimbledon. 2017 var han framme i tredje omgången i båda turneringarna.

I en andra omgång väntar förmodligen Dustin Brown, som visade fin form med en kvartsfinal nu senast på gräs i Stuttgart.

Kvalfinal? Inga dåliga motståndare i vilket fall som helst. Dennis Novak, rankad 117 nådde final i Ilkley challenger och slog då bland annat Lukas Rosol, som i sin tur i omgången innan vunnit över Ymer.

Definitivt ingen lätt väg för Mikael Ymer, men är förmodligen bra förberedd för detta.

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.