Ymer kan få möta Djokovic i Indian Wells

128-rankade Bjorn Fratangelo är enda kvarvarande hinder från att Elias Ymer ska få möta Novak Djokovic i andra omgången i Mastersturneringen i Indian Wells.

Man kan bara spekulera i hur tankarna gick i huvudet på Elias Ymer när han såg kvallottningen till Indian Wells. En bättre chans att ta sig in i en Mastersturnering via kval kunde han knappast få och efter två tresetare är han där.

190-rankade Darian King blev oväntat klar favorit mot Ymer i första omgången, men Ymer vann efter 1-6, 6-1, 6-2. I kvalfinalen blev Ymer däremot favoritspelad mot Christian Harrison och den 258-rankade amerikanen besegrades med 6-7, 6-4, 6-2.

Ymer hade greppet om första set mot Harrison och hade 5-4 och 30-30 i sin serve, men det höll inte. Sen hade amerikanen första set och 3-0 i andra, så nog kan man ana att det var en del nerver inblandade.

Motståndaren i första omgången, Fratangelo, hade en tuffare väg i sitt kval och besegrade 102-rankade Andrey Rublev i sin kvalfinal. Det är långt ifrån säkert att Ymer får till en match mot Djokovic, men hoppas kan man.

Ymer har spelat Indian Wells en gång tidigare, 2017, då det blev förlust mot Yoshito Nishioka.

5 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.