Ymer kan få möta Djokovic i Indian Wells

5

128-rankade Bjorn Fratangelo är enda kvarvarande hinder från att Elias Ymer ska få möta Novak Djokovic i andra omgången i Mastersturneringen i Indian Wells.

Man kan bara spekulera i hur tankarna gick i huvudet på Elias Ymer när han såg kvallottningen till Indian Wells. En bättre chans att ta sig in i en Mastersturnering via kval kunde han knappast få och efter två tresetare är han där.

190-rankade Darian King blev oväntat klar favorit mot Ymer i första omgången, men Ymer vann efter 1-6, 6-1, 6-2. I kvalfinalen blev Ymer däremot favoritspelad mot Christian Harrison och den 258-rankade amerikanen besegrades med 6-7, 6-4, 6-2.

Ymer hade greppet om första set mot Harrison och hade 5-4 och 30-30 i sin serve, men det höll inte. Sen hade amerikanen första set och 3-0 i andra, så nog kan man ana att det var en del nerver inblandade.

Motståndaren i första omgången, Fratangelo, hade en tuffare väg i sitt kval och besegrade 102-rankade Andrey Rublev i sin kvalfinal. Det är långt ifrån säkert att Ymer får till en match mot Djokovic, men hoppas kan man.

Ymer har spelat Indian Wells en gång tidigare, 2017, då det blev förlust mot Yoshito Nishioka.

Föregående artikelVecka 10 | Indian Wells riktas blickarna mot
Nästa artikelPeterson, Larsson, Ymer – alla utslagna i Indian Wells

5 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här