Ymer klarade pressen – försvarade challengertiteln i Frankrike

Elias Ymer hade mycket att förlora den här veckan som titelförsvarare i Mouilleron Le Catif, närmare bestämt 100 rankingpoäng. Då svarade Ymer med att återigen gå hela vägen och försvara challengertiteln.

Att klara den pressen kan visa sig vara mycket viktigt för framtiden. Inte bara det att försvara sin position på rankingen, utan att kunna hantera den press och krav som veckan innebar. Titeln är den första för året och den femte challengertiteln i karriären.

Ymer slog 126-rankade Yannick Maden i finalen med 6-3, 7-6.  Ymer fick sena break i båda seten. I det första setet vann han avslutande servegem blankt, men när samma läge uppstod i andra set vid 5-4 höll det inte. Maden bröt tillbaka men Ymer vann tiebreaket med 7-5. Då hade Maden ledningen där med 5-2!

På sin väg till finalen slog Ymer följande spelare: Enzo Couacaud (307), Gleb Sakharov (194), Constant Lestienne (151) och Benchetrit (332). Kanske inte den tuffast vägen för att vinna en challengertitel, men för Ymers räkning talar det mentala spelet som han klarade av på ett utmärkt sätt.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.