Ymer och Eriksson vann på challengertouren

Svenskar som vinner på challengertouren och något som kan stavas till framgångar är vi inte bortskämda med, men den här veckan fick vi se fina resultat av både Mikael Ymer och Markus Eriksson.

Mikael Ymer vann fem matcher i Pullach, Tyskland, och nådde kvartsfinal. Med 127 000 euro i prissumma var konkurrensen dessutom rätt hård. Inte helt oväntat tog det stopp i kvartsfinalen mot formstarke Martin Klizan [77] efter 3-6, 2-6.

Ymer vann tre kvalmatcher mot sämre rankade spelare och fick en riktig holmgång med den två år yngre Rudolf Mölleker i första omgången i huvudturneringen. Den 229-rankade tysken vann första set och hade 2-0 i andra set och 5-3 i tredje men Ymer vände och vann det avgörande setet med 7-5. Det är små marginaler och en sådan seger är extra mycket värd. Därefter slog Ymer en topp 100-spelare i Jürgen Zopp i raka set, en rejäl överraskning.

25 poäng var kvartsfinalen värd, något som bara trumfas av semifinalen i Båstads challenger. Ymer lär hamna på nytt karriärbästa på nästa ranking, runt 300-strecket.

Erikssons första challengervinst

Markus Eriksson gick två kvalmatcher för att ta sig in i huvudturneringen i Portoroz, Slovenien. Väl där tog Eriksson sin första challengervinst för året när han besegrade Viktor Galovic [230] efter tre jämna set på hardcourt.

Det blev ytterligare en tresetare i andra omgången, men då var det stolpe ut mot Salvatore Caruso [237]. Eriksson vann första set och hade ett break både i andra (3-1) och tredje set (2-0), men förlorade avgörande set med 5-7. En tung förlust förstås, men ändå ett bevis på att Eriksson kan hävda sig på den här nivån.

 

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.