Ymer och Eriksson vann på challengertouren

Svenskar som vinner på challengertouren och något som kan stavas till framgångar är vi inte bortskämda med, men den här veckan fick vi se fina resultat av både Mikael Ymer och Markus Eriksson.

Mikael Ymer vann fem matcher i Pullach, Tyskland, och nådde kvartsfinal. Med 127 000 euro i prissumma var konkurrensen dessutom rätt hård. Inte helt oväntat tog det stopp i kvartsfinalen mot formstarke Martin Klizan [77] efter 3-6, 2-6.

Ymer vann tre kvalmatcher mot sämre rankade spelare och fick en riktig holmgång med den två år yngre Rudolf Mölleker i första omgången i huvudturneringen. Den 229-rankade tysken vann första set och hade 2-0 i andra set och 5-3 i tredje men Ymer vände och vann det avgörande setet med 7-5. Det är små marginaler och en sådan seger är extra mycket värd. Därefter slog Ymer en topp 100-spelare i Jürgen Zopp i raka set, en rejäl överraskning.

25 poäng var kvartsfinalen värd, något som bara trumfas av semifinalen i Båstads challenger. Ymer lär hamna på nytt karriärbästa på nästa ranking, runt 300-strecket.

Erikssons första challengervinst

Markus Eriksson gick två kvalmatcher för att ta sig in i huvudturneringen i Portoroz, Slovenien. Väl där tog Eriksson sin första challengervinst för året när han besegrade Viktor Galovic [230] efter tre jämna set på hardcourt.

Det blev ytterligare en tresetare i andra omgången, men då var det stolpe ut mot Salvatore Caruso [237]. Eriksson vann första set och hade ett break både i andra (3-1) och tredje set (2-0), men förlorade avgörande set med 5-7. En tung förlust förstås, men ändå ett bevis på att Eriksson kan hävda sig på den här nivån.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.