Ymer och Eriksson vann på challengertouren

Svenskar som vinner på challengertouren och något som kan stavas till framgångar är vi inte bortskämda med, men den här veckan fick vi se fina resultat av både Mikael Ymer och Markus Eriksson.

Mikael Ymer vann fem matcher i Pullach, Tyskland, och nådde kvartsfinal. Med 127 000 euro i prissumma var konkurrensen dessutom rätt hård. Inte helt oväntat tog det stopp i kvartsfinalen mot formstarke Martin Klizan [77] efter 3-6, 2-6.

Ymer vann tre kvalmatcher mot sämre rankade spelare och fick en riktig holmgång med den två år yngre Rudolf Mölleker i första omgången i huvudturneringen. Den 229-rankade tysken vann första set och hade 2-0 i andra set och 5-3 i tredje men Ymer vände och vann det avgörande setet med 7-5. Det är små marginaler och en sådan seger är extra mycket värd. Därefter slog Ymer en topp 100-spelare i Jürgen Zopp i raka set, en rejäl överraskning.

25 poäng var kvartsfinalen värd, något som bara trumfas av semifinalen i Båstads challenger. Ymer lär hamna på nytt karriärbästa på nästa ranking, runt 300-strecket.

Erikssons första challengervinst

Markus Eriksson gick två kvalmatcher för att ta sig in i huvudturneringen i Portoroz, Slovenien. Väl där tog Eriksson sin första challengervinst för året när han besegrade Viktor Galovic [230] efter tre jämna set på hardcourt.

Det blev ytterligare en tresetare i andra omgången, men då var det stolpe ut mot Salvatore Caruso [237]. Eriksson vann första set och hade ett break både i andra (3-1) och tredje set (2-0), men förlorade avgörande set med 5-7. En tung förlust förstås, men ändå ett bevis på att Eriksson kan hävda sig på den här nivån.

 

 

- Annons -

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Linus Carlsson Halldin och Agnes Mitteregger vinnare i Jönköping

Vann singelfinalerna i J5 Jönköping.

Debut i Franska Öppna väntar för Mikael Ymer

Får möta 188-rankade kvalspelaren Blaz Rola.

Franska Öppna: Detta väntar Peterson och Larsson

Peterson möter Putintseva och Larsson ställs mot Rybarikova.

ITF-rankingen skrotas – men inte helt och hållet

Fler spelare får chansen till ATP- och WTA-ranking.

Rankingrapporten: Här är spelarna som går bra i skymundan

Mirjam Björklund och André Göransson positiva exempel.

Sätt in 100 kr och få totalt 600 kr att spela för

Unibet har oddsen på tennisen. Vem vinner tex Franska Öppna?