Ymer slog Karlovic – chanslös sedan mot Mannarino

8

Elias Ymer tog säsongens första ATP-seger den här veckan i Los Cabos, men i den andra omgången tog det tvärstopp.

Efter 6-4, 6-3 mot Ivo Karlovic i första omgången väcktes förhoppningar om att Ymer skulle kunna göra en jämn match mot fjärdeseedade Adrian Mannarino. Så blev det inte. Den 25-rankade fransmannen var helt överlägsen och vann med 6-0, 6-2.

Första set var över efter 20 minuter och då hade Ymer bara mäktad med att vinna åtta poäng.

Ymer spelade också dubbel ihop med Bradley Mousley i Los Cabos. Paret åkte ut i första omgången mot Erlich/Salisbury efter 1-6, 2-6.

Ymer är rankad 108 den här veckan och är anmäld till kvalet i Toronto. Därefter står han uppsatt för spel i Vancouver och efter det kvalet till US Open.

Föregående artikelSommartouren i Värnamo färdigspelad
Nästa artikelSå gick det i Lag-EM för 16- och 18-åringarna (European Summer Cups)

8 KOMMENTARER

 1. Tråkigt, tyckte att det var imponerande att han slog Karlovic (som dock är på väg neråt men är otroligt erfaren) men så åker han ut såhär snabbt i nästa. Får hoppas på att han plockar viktiga poäng nu i nästkommande turneringar så han kan ta sig in i topp 100!

  Vet du om Rebecca och Johanna måste kvala in i turneringen i Montreal eller håller deras rankingar på gränsen på att ta sig in direkt? Med tanke på att du visste om Elias spelschema 🙂

 2. Ymer hade flera breakbollar i andra set o lyckades faktiskt bryta motspelarens serve i andra set. Tyvärr höll han sin egen serve endast en gång. Lite mer flyt i breakbollarna kunde han tagit andra set till ett tiebreak.

  • Nja, Ymer själv blev bruten blankt. Två gånger dessutom i andra set. Då är man inte riktigt nära att vinna ett set oavsett om man har ett par brekbollar själv. Det får ju de flesta mot en spelare som Mannarino, som inte lever på sin serve. Mannarino utslagen själv idag av Corrie i raka set. Det var nog inte toppform heller på fransmannen den här veckan.

   • Ja självklart var han för svag i egen serve men han hade två breakbollar i varje gem mot Mannarino i andra set. Hade han lyckats förvalta dem så kunde det gått till tb.

  • Det är säkerligen det syntetiska gräsunderlaget som spelar roll i Linneas fall. Britterna och irländskorna går bra för att de har spelat mer på det. Hill slog ju andraseedade spanjorskan, på grus hade det med största sannolikhet varit en annan historia.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här