Tio rankingpoäng, fyra vunna matcher och en plats i andra omgången. Det blev facit för Mikael Ymer i challengerturneringen i Lyon.

Q1 Remi Boutillier (619) 6-2, 6-2
Q2 D Dutra da Silva (392) 6-1, 6-4
QFi M Tabatruong (558) 7-6, 6-4
1R R Carballes Baena (76) 6-3, 7-5
2R M Kecmanovic (200) 6-2, 7-6

Givetvis är det resultatet mot topp 100-spelaren Carballes Baena som sticker ut. Han gör sådana resultat då och då, Ymer, men hur var matchen egentligen? Spanjoren kändes väldigt osäker och så fort han försökte höja tempot så svek forehanden. Väldigt många enkla misstag. Det räckte ofta med att Ymer spelade med tålamod. Fin skalp hur som helst.

Mot den ett år yngre Kecmanovic gick samma taktik inte alls. Den tidigare världsettan som junior är redan nu en bit före Ymer i utvecklingen och fick styra spelet. Skillnaden nu var att Kecmanovic var lite säkrare än Carballes Baena. Bra andra set dock av Ymer, som spelade mer varierat och växlade tempo bra.

Genomgående tema i Lyon? 28% vunna på andraserven mot Kecmanovic. 31% mot Carballes Baena. Kecmanovic returnerade ofta rakt mot kroppen. Det finns en del att förbättra, men att äntligen få spela fem matcher på sex dagar är bra.

8 KOMMENTARER

 1. Såg matchen och håller med dig Henrik!
  Noterbart är att Mikael ofta klagar på domslut och han har nästan alltid fel. Blir extra uppenbart på grus när domaren kan gå ner och kolla märket. I slutet på matchen var det en jättediskussion kring ett märke där Mikael hade fel.

 2. Ja, domaren lär ha varit helt slut efter matchen. Tappade räkningen hur många gånger han lämnade stolen för att kolla ett märke. Ymer slutade ju till och med spela på en boll, som domaren efter att ha varit nere och kollat dömde rätt.

  Jag tycker man ser det rätt ofta bland svenskarna, mycket diskussioner kring domslut. Det ger sällan något, mer än energitapp.

  • Haller med. Ett stort undantag ar R Peterson. Har sett lite av hennes matcher pa ITF och Franska Öppna sista veckorna och har imponerats over hur hon i princip aldrig ifrågasatt något domslut – även dom som pa TV/dotskarmen sett tvivelaktiga ut. Och de ganger det har varit diskussion (ofta när motståndaren velat andra domslut) och hon fatt poäng/beslut emot sig har hon inte klagat eller hängt med huvudet och ofta fortsatt spela sitt aggressiva, tålmodiga spel. Ett foredomme pa banan.

 3. Ett jävla juniorbeteende om du frågar mig! Vem tror han att han är?

  Han kommer till slut att få smaka den beska medicinen. Han kommer inte vara särskilt omtyckt och han har ett uselt beteende mot arrangörer och referees med ett planlagt maskande och trixande inför varje match. Innan han når ATP- nivå kommer vi få se en default på gnällspiken! Kommer det hjälpa?

  Idag såg ju dessutom lusten eller tron på att vinna inte riktigt finnas. Hur mår pojken?

  • Har också noterat hans attityd. Beteendet i Bastad ATP förra aret under all kritik. Det ar synd pa en sa pass stor talang med ett sa härligt spel (när han ar i form), men har verkligen svart att heja pa/engagera mig i hans tennis med tanke pa hans attityd.

 4. Sett ganska många matcher med Lill Ymer och det stör mig att han ofta ska tjafsa med domaren i varenda match. Hans beteende är milt sagt omoget. Trots hans svaga serve kan han bjuda upp till underhållande tennis men man blir mer avtrubbad att följa honom varje gång man ser honom diskutera i oändlighet…

 5. Håller med helt! Bl.a skrek Mikael ”hora” högt under matchen igår. Omoget, minst sagt.

  Elias känns betydligt mognare i uppförandet, även om han också ofta har fel om domslut. Men han gnäller och klagar inte som Mikael.

 6. Juni och juli väldigt viktiga månade för Mikael Ymer. Han är 324 på årsrankingen. Han har 120 poäng (130 nästa vecka) totalt. 49 av dom är från juli förra året (Båstad SF, Biella QF).

  Det kommer alltså att krävas riktigt bra resultat för att kunna hålla rankingen. Att då klättra blir rimligen ännu svårare. Men, en brasklapp. Möjligheterna finns tack vare dubbla wild card till Båstad.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.