Zverev fortsätter att inta bana ett

Misha Zverev

I skymundan av brodern är Misha Zverev också vidare i Stockholm Open. Precis som i kvalets tre matcher blir det i dag spel på bana ett.

 – Jag gillade att spela på samma bana under alla tre matcherna i kvalet, så det är definitivt toppen att fortsätta där, säger Misha till SweTennis.

Storebroder Zverev, Mischa, har imponerat i kvalet och är i form. I kvalet var setsiffrorna 6-2 6-1 6-2 6-2 6-4 6-1 och han släppte alltså blott tolv game på tre matcher mot Solberg, Venus och Fucsovics. Zverev har tränat på centercourten men spelat samtliga matcherna på bana ett och han tar död på ryktet att en bana skulle vara snabbare än den andra.

– Det är likadant, inget skiljer. Centercourten är ju en större bana så varje gång du spelar på centercourten känns det annorlunda, men båda banorna är perfekta. Så här långt är jag glad här i Stockholm, ler Zverev.

Att Misha som har varit topp 50-spelare nu är nere under 200-strecket på rankingen har sina förklaringar.

– Jag kom tillbaka från min operation förra året och har försökt spela större turneringar och kvala varje vecka och så här långt har det gått ok.

– Jag ville spela här och nästa vecka i Valencia och sedan får jag se hur många fler turneringar jag spelar i år. Sedan ska jag göra mig redo för nästa år.

Fotnot: En längre intervju med Misha om hur det är att resa med hela familjen och hur familjen skyddar lillebroder Alexander från för mycket media kommer senare i veckan.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.