Vilka spelar singlarna mot Ryssland?

Davis Cup

På tisdag presenterar Fredrik Rosengren Davis Cup-laget mot Ryssland. Men hur står det egentligen till med det svenska manskapet och vem kommer att spela andrasingeln?

Den svenska säsongsinledningen har sannerligen inte varit vad man hoppats på. Davis Cup-match mot Ryssland väntar nu och att Sverige är kraftig underdog behöver vi inte sticka under stol med. Men hur kommer Sverige att formera sina styrkor egentligen?

Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Att Elias Ymer spelar förstasingeln råder det förstås inget tvivel om. Om Elias Ymer tillfrisknar vill säga. Elias har tvingats avböja både spel i Wroclaw som Cherbourg och hälsotillståndet känns oroväckande. En Elias som inte är 100 % frisk ska självklart inte åka med till Ryssland.

Mikael Ymer 24

Vad hittar vi bakom Elias i singelväg då? Mikael Ymer hade säkerligen varit andrasingel med tanke på hans lyckade debut mot Danmark i höstas. Nu har dock Mikael inte spelat ännu denna säsong och kommer då inte inleda säsongen med femsetsmatcher i Davis Cup.

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindells säsonginledning har bestått i grustennis och det har inte inletts på ett särledespositivt sätt. Att Rosengren skulle ta ut Lindell för inomhusspel i Ryssland känns föga troligt.

(Foto: Peter Tvermoes/DTF)
(Foto: Peter Tvermoes/DTF)

Fred Simonsson och Isak Arvidsson som har varit bra att ha med eftersom båda är kapabla dubbel och singelspelare då? Nu känns Robert Lindstedt och Johan Brunström som ett givet par i dubbeln och varken Isak eller Fred har rosat marknaden i singel så här långt under denna säsong.

Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Patrik Rosenholm (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Patrik Rosenholm har efter sina skadebekymmer presterat bättre att man kan förvänta sig i säsongsinledningen. Framförallt med tanke på hur tufft han hade det innan jul i Elitserien. Patrik har blivit bortprioriterad i DC-sammanhang när han har varit betydligt mer aktuell och att han skulle komma med nu när han nyss kommit tillbaka?

(Foto: Peter Tvermoes/DTF)
Markus Eriksson (Foto: Peter Tvermoes/DTF)

Markus Eriksson är en rutinerad Davis Cup-spelare vid det här laget. Det är väl just det som skulle kunna tala för göteborgaren. Markus har dock spelat på grus i initialskedet av säsongen och inte gjort några jätteresultat. I helgen var det dags för inomhuspremiär på internationell nivå där han vann sin första match mot ett wild card för att sedan förlora mot Teixeira efter 1-6 i skiljeset.

Milos Sekulic (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Milos Sekulic (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Milos Sekulic är ett annat namn som haft en helt ok månad och har funnits med vid landslagssamlingar tidigare.

Daniel Windahl  (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Daniel Windahl (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Den som har öppnat säsongen mest positivt är egentligen Daniel Windahl med en semifinal och en kvartsfinal på futurenivå. Windahl var med som sjätteman mot Danmark i höstas men har ingen rutin från femsetsmatcher. Vågar Fidde?

Daniel Appelgren är en annan yngling som finns med i presumtiva spelare i samma skikt som ovan nämnda. Medan Carl Söderlund och Jonathan Mridha inte har spelat speciellt mycket under detta år.

Dubbeln då? Johan Brunström lär garanterat dyka upp i Ryssland. Om Robert Lindstedt vill så är han förstås Brunströms kompanjon.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.