DC-mötet inte avgjort – Danmark vann dubbeln

(Foto: Peter Tvermoes/DTF)
(Foto: Peter Tvermoes/DTF)

Sverige hade chansen att avgöra DC-mötet mot Danmark under lördagens dubbel. Men det svenska paret, bestående av Johan Brunström och Fred Simonsson, föll i fyra set efter siffrorna 7-6, 2-6, 6-7, 6-7. 

Efter gårdagens singelvinster hade Sverige det perfekta utgångsläget inför lördagens dubbel. Sverige fick också en kanonstart på matchen mot Nielsen/Kromann och vann det första setet i tiebreak.

Därefter blev det tyngre för Brunström/Simonsson som inte hade mycket att hämta i det andra setet där det blev förlust med 2-6. Det tredje setet avgjordes precis som i det första i tiebreak. Men den här gången var det Danmark som var starkast och tog ledningen med 2-1 i set.

Därmed räckte det för danskarna att vinna fjärde set så skulle segern var klar. Men även detta set blev en jämn historia och fick avgöras i tiebreak. Här hade Sverige setbollar, men danskarna lyckades rädda dem och till slut ta hem setet och matchen.

Därmed är det reducerat till 1-2 i mötet. Under söndagen ska det avgöras och där räcker det med att Sverige vinner en av de två singlarna för att vinna.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.