Belgien har fått tidernas lottning mot DC-final?

0

Frågan är om det går att få en mer gynnsam Davis Cup-lottning än vad Belgien har fått i år? Nu står belgarna med ena foten i DC-final.

Steve Darcis (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Steve Darcis (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

– För oss är det bättre att spela på Roland Garros än Davis Cup. På Davis Cup kommer det aldrig så mycket folk, sa den gamle spelaren Xavier Malisse till Swetennis för ett halv år sedan.

Men faktum är att Belgien nu är i DC-semifinal och att det lär komma folk till Forest National är det nog ingen tvekan om. I ett land med olika tennisförbund för den flamländska och franska delen skulle förstås en Davis Cup-final vara en rejäl framgång och befolkningen lär sluta upp inför stundande semifinal mot Argentina.

Men hur har egentligen Belgiens väg fram till semifinal sett ut? Ja, vid en första anblick ser det förstås lurigt ut och som att Belgien med Steve Darcis och David Goffin i nyckelroller haft en tuff väg mot semifinal. Schweiz i åttondelsfinal har besegrats, likaså Kanada i åttondelen. Betänk dock att Schweiz saknade Roger Federer och Stan Wawrinka samt att Kanada saknade Milos Raonic.

Så här såg Schweiz lag ut mot Belgien: Henri Laaksonen, Yann Marti (som åkte hem), Adrian Bossel samt Michael Lammer.

Och såg här såg Kanadas lag ut mot Belgien: Franck Dancevic, Filip Peliwo, Daniel Nestor samt Adil Shamasdin.

Skräckingivande? Nja…

Nu möter hur som helst Belgien ett Argentina (Mayer, Berlocq, Delbonis och Schwartzman) som inte är vad de har varit de senaste Davis Cup-åren och Belgien har chans till en stor nationell tennisframgång hemma på hard courten..

 

Föregående artikelThiem sågar OS
Nästa artikelAncic om den mördande konkurrensen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här