Sömnlös Brunström på plats i Stockholm

Johan Brunström (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Johan Brunström (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)

I söndags vann Johan Brunström challengertävlingen i Fairfield. Under måndagen landande han i Stockholm och i morgon spelar han den första omgången tillsammans med Jarkko Nieminen. Svensken befinner sig i en hektisk tillvaro just nu. 

– Jag kom in igår kväll och sov mellan ett och tre på natten och sedan kunde jag inte sova mer så jag hoppas på en bättre sömn i natt, säger Johan Brunström till SweTennis.

Brunström bildar par med Jarkko Neiminen som under kvällen gjorde sin sista singelmatch på ATP-touren.

– Det kommer bli otroligt kul. Vi har alltid kul när vi spelar ihop och Jarkko är en riktig lagspelare som älskar Davis Cup och älskar även dubbel så det brukar alltid bli en bra stämning, säger svensken som nyligen har vunnit två challangertitlar.

– Formen känns bra. Jag fick väldigt många matcher i USA, det känns som det har fattats. I stället för att åka till Asien och spela en turnering fick jag tre stycken tävlingar i USA. Det är viktigt.

I dag presenterads också Davis Cup-laget där Brunström har en given plats i dubbellaget. Men om han föredrar att spela med Fred Simonsson eller Isak Arvidsson, det vet han inte.

– Det är så svårt att säga. Jag har aldrig spelat med Fred, jag har bara hört att han har en otroligt hög högstanivå. Men vi får väl egentligen bara se hur det känns på träningarna och se vem som passar.

Brunström har vunnit de senaste titlarna med dansken Frederik Nielsen som nu i stället kommer stå på andra sidan nätet under Davis Cup.

– Vi måste serva bra. Frederik är en otroligt bra retunerare. Det gäller att ta hand om sina servegem i första hand för att sedan ta chanserna i deras servegem.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.