Davis Cup lottat – väntade val hos Sverige

0
Mikael Ymer (Foto: Peter Tvermoes/DTF)
Mikael Ymer (Foto: Peter Tvermoes/DTF)

Elias Ymer och Mikael Ymer i singlarna och Fred Simonsson/Isak Arvidsson i dubbel. Det blir som väntat Sveriges lag mot Nederländerna.

Davis Cup lever, inte ofta men ibland, sitt eget liv. Nerver och annat kan göra att det här med ranking inte alltid speglar förhållandena på banan.

Thiemo de Bakker, rankad 142, är holländarnas svaga kort. När det var som värst i våras och somras hade han tio raka förluster, men fick i sitt genrep vinna tre matcher i förra veckans challenger i Alphen. Rimligen bör han ändå ha med sig ett större självförtroende nu när han möter svenskarna än när han tidigare i år ställts mot spelare som Kei Nishikori och Marin Cilic.

Allt annat än en seger för Nederländerna vore en jätteskräll. Som underdog gäller det att få en bra start, men det värsta scenariot är förstås att svenskarna väger alldeles för lätt och att siffrorna rinner iväg redan under första dagen.

Hemmafördel i Båstad kan det förstås vara, men minns att Elias Ymer haft det jobbigt tidigare i Båstad. Hur hanterar han det i öppningsmatchen, den så viktiga, mot Thiemo de Bakker?

Fredag

1. Elias Ymer – Thiemo de Bakker (start kl 10.30)
2. Mikael Ymer – Robin Haase

Lördag

3. Fred Simonsson/Isak Arvidsson – Jean-Julien Rojer/Tim van Rijthoven (start kl 13.00)

Söndag

4. Elias Ymer – Robin Haase (start kl 10.30)
5. Mikael Ymer – Thiemo de Bakker

Föregående artikelPeterson vidare i Tokyo – Larsson föll mot Lepchenko
Nästa artikelTrots förlusten – Rebecca Peterson står inför sitt stora genombrott

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här