Davis Cup: Schweiz-Sverige 2-3

8

Sverige vann över Schweiz i det som skulle ha varit en uppflyttningsmatch till högsta divisionen. Nu gällde matchen ingenting mer än möjligheten att bli seedad nästa år när Davis Cup görs om.

Markus Eriksson och Jonatan Mridha vann varsin singelmatch mot motståndarens tvåa. Minst lika avgörande blev förstås att Eriksson tillsammans med Robert Lindstedt vann lördagens dubbelmatch.

Schweiz gjorde ett byte i den femte och avgörande singelmatchen och lät 1211-rankade Sandro Ehrat debutera mot Jonathan Mridha. Svensken tog sin första DC-seger när han vände och vann med 3-1 i set!

– Fakta: DavisCup.com

Fredag:
Marc-Andrea Hüsler – Markus Eriksson 6-3, 6-4, 4-6, 6-7, 4-6
Henri Laaksonen – Jonathan Mridha 7-6, 6-2, 6-3

Lördag:
Antoine Bellier/Luca Margoli – Markus Eriksson/Robert Lindstedt 2-6, 2-6, 4-6

Söndag:
Henri Laaksonen – Markus Eriksson 6-2, 6-2, 6-7, 6-1
Sandro Ehrat – Jonathan Mridha 6-4, 3-6, 4-6, 6-7

Föregående artikelLyckosam vecka i Frankrike för Linus Frost
Nästa artikelVecka 38 | Här spelar svenskarna

8 KOMMENTARER

 1. Hur har ITF egentligen tänkt här? Är det bara i år som det blir en sådan här konstig play off match som är svår att tyda huruvida om den är viktig eller inte?
  Såväl Sverige som Schweiz kommer att få plats i kvalet till ”elitserien” i februari? Men kan med helgens match förbättra sin ranking för en bättre seedning/lottning?
  Men Sverige är rankat 21. Om vi vinner och blir 17 eller förlorar och blir 28 – spelar det någon roll? I februari möter vi oavsett vilket ett topp 16-lag som i år spelat i World Group? Och/eller klarar att vinna sin Play Off-match i WG i helgen?

 2. Jag häpnar. Gick luften ur SvTF när Ymers tackade nej till matchen? Jag förstår att svensk media inte precis går igång på denna landskamp men när det egna förbundet helt skiter i att försöka sprida någon form av information blir jag upprörd. Svensk Tennis behöver synas, höras och internt måste man försöka sprida alla goda budskap som går?!

  Lottningen och vilka singelspelare som fick chansen lades ut efter klockan 19 igår kväll. Meddelade någon media, prövade man ens? Har vi fått höra vad Hedsberg tyckte om lottningen? Har vi fått höra debutanten Mridhas tankar om sin DC-debut? Nej, ingenting trots att förbundsdelegationen tycks vara ganska stor på plats i Biel om man ser på webb-tv-bilderna…

  Någon har helt missuppfattat sin roll och Svensk Tennis går en extremt dyster framtid till mötes… Om man inte ens skriver och rapporterar om sina landskamper – då har man helt tappat greppet.

 3. Läser på twitter om eventuell skada på Hüsler? Hur som helst gott att se Big Mac kriga ner schweizaren.

  Jag har tyvärr inga möjligheter att följa matchen. Mesta tiden går åt till blöjbyten numera.

 4. Starkt vunnet Markus Eriksson och inte mycket att säga om resultatmässigt för Mridha. Nu spännande dubbel i morgon. Roligt att också Lindstedt ställer upp igen, snyggt gjort och bra spelat med Eriksson senast!

 5. Fantastiskt kämpat av Eriksson!!! Även Mridha gjorde en bra match mot övermäktigt motstånd. Sverige vinner 3-2 efter vinst i dubbeln och Mridha i 5:e match.
  Samtidigt som DC-laget härjar i Schweiz gör Frost/Samuelsson succé i Frankrikes 25+H futuretävling. Vinst i dubbeln efter att ha kommit in i tävlingen på ett WC. Frost är dessutom i sin första semifinal i singel (efter att ha kvalat in) och slipper därmed kvala in till nästa veckas tävling genom ett s.k ’Special Exempt’ (SE). Men varför nöja sig med semi när man kan vinna 2 matcher till och ta titeln. GO Linus & DC-laget!!!!

 6. Heja Sverige och kul för både Eriksson och Mridha att hålla i de matcher de på riktigt hade chansen på. Hjältar alla som ställde upp, med glöd och passion

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här