Davis Cup: Sverige vann dubbeln – 2-1 i matcher

0
Robert Lindstedt, Johan Brunström och "Fidde" Rosengren" (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Robert Lindstedt, Johan Brunström och ”Fidde” Rosengren” (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Robert Lindstedt och Johan Brunström är fortfarande obesegrade ihop i DC-sammanhang. Efter en klockren insats mot Peya/Melzer såg duon till att singelspelarna imorgon har en 2-1-ledning mot Österrike.

6-4, 7-6, 6-3 blev det där andra setets utveckling blev avgörande för matchens utgång. Peya/Melzer hade nämligen 5-1 i tiebreak när Lindstedt/Brunström började jobba sig ikapp.

Österrikarna kunde inte knyta ihop säcken och på setbollen gjorde man dubbelfel. Istället blev det svensk setvinst med 10-8 efter att Brunström på andra setbollen, den första i egen serve, satt punkt.

Sverige fick också ett break i tredje set fram till 3-1. Det blev ett episkt slut på matchen där Österrike ännu en gång gick miste om en gyllene chans att komma tillbaka. Vid Brunströms serve för matchen var ställningen 15-40, men då servade Fiskebäckskilsonen som bäst. Det blev 6-3 i tredje set.

Nu har Sverige 2-1 i matcher och är en match från att senastionellt besegra Österrike. Frågan är hur morgondagens singlar kommer att se ut? Jürgen Melzer gjorde ingen bra dubbel heller.

Så här så ser det tänkta spelschemat ut för söndagen:
Elias  Ymer – Andreas Haider-Maurer
Christian Lindell – Jürgen Melzer

 

Föregående artikel”Tycker det är ok att visa humör på banan ibland”
Nästa artikel”Nja, kroppen är ju ett ständigt orosmoment”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här