De är Sveriges hopp i Davis Cup-kvalet mot Israel

0
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blir Markus Eriksson som tar hand om andrasingel i Mikael Ymers frånvaro. I dubbel ställer Sverige upp med Isak Arvidsson och Johan Brunström.

Det är underlagsfördel för Israel och rankingmässigt har man ett bättre lag än Sverige. Men är det så stor skillnad? Även om Mikael Ymer saknas har Sverige en viss chans och det vore ingen jätteskräll om Sverige för fjärde året i följd klarar sig kvar i Grupp 1. Det kommer dock krävas att alla prestera på sin högsta nivå.

30-årige Amir Weintraub är rankad 222 och är i grund och botten en hyfsad challengerspelare. Trivs ypperligt på underlaget, men de tre senaste säsongerna har han inte passerat en kvartsfinal på challengernivå. Det är honom som svenskarna kan rubba och måste göra det för att det ska gå vägen.

Lägg till en dubbel som känns oviss och vips anar man möjligheterna där bakom hörnet?

71-rankade Dudi Sela har en ranking som kanske i nuläget är lite för bra för hans kapacitet för det är på challengernivå han hämtat sina flesta poäng, men Sela är ändå en stadig spelare runt 100-strecket.

Kom ihåg att Israel hamnade i kvalmatchen efter förlust mot en inte allför stor tennisnation som Ungern. Då spelas matchen på grus, men inomhus. Då åkte Dudi Sela på stryka av Peter Nagy.

Elias Ymer har mött Sela en gång, på gräs 2015 i Ilkey challenger. Då vann Sela med 2-1 i set. Ymer har också mött Weintraub en gång, 2014, och tog då bara två gem i en futuretävling på hardcourt i Israel.

  • R1: Amir Weintraub-Elias Ymer
  • R2: Dudi Sela-Markus Eriksson
  • R3: Jonathan Erlich/Edan Leshem-Isak Arvidsson/Johan Brunström
  • R4: Dudi Sela-Elias Ymer
  • R5: Amir Weintraub-Markus Eriksson
Föregående artikelRosenholm till kvartsfinal i Oslo
Nästa artikelDrama i Djursholm Ladies – Jarlskog och Cabaj Awad till kvarten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här