”Fidde” om Ymers ersättare: ”Ett enkelt val”

6
Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

I morgon inleds ödesmatchen mellan Israel och Sverige. Som väntat ersätter Markus Eriksson skadade Mikael Ymer. 

– Ett enkelt val, säger förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren. 

Nästan direkt efter söndagens vinst i Stockholm Open kom mardrömsbeskedet för det svenska DC-laget. Mikael Ymer missar helgens viktiga match. Ett rejält bakslag för Sverige som måste vinna för att inte bli degraderat.

– Det var synd så klart. ”Micke” gjorde en fantastisk prestation under Stockholm Open och hade tillfört hur mycket som helst under DC. Men inget är är viktigare än hälsan. Vi kommer att nytta av honom i framtiden, säger ”Fidde” Rosengren, förbundskapten.

I stället för Mikael Ymer blir det Markus Eriksson som spelar andrasingeln. Eriksson gjorde bäst ifrån sig av svenskarna under futureturneringarna på hemmaplan tidigare under hösten. Nu får göteborgaren, som åkte ned till Israel i söndags, chansen i Davis Cup igen.

– Markus har spelat bra under den senaste tiden och det var ett enkelt val att spela honom i andrasingeln. Men det är även andra som saker som spelar in. ”Mackan” har varit här sedan i söndags och är bra förberedd.

Elias Ymer inleder mot 222-rankade Amir Weintraub. En nyckelmatch för Sverige som kan ge ett drömläge enligt ”Fidde”.

– Så klart det blir svårt om inte Elias vinner den. Men om han vinner där ger det oss ett utmärkt läge där Dudi Sela kommer ha en enorm press på sig under matchen mot Markus Eriksson. Det här är en drömlottning för oss.

Dubbeln tar Johan Brunström tillsammans med Isak Arvidsson hand om. Paret har spelat en match ihop tidigare. Under DC-matchen mot Rumänien 2014 föll duon med 6-7, 6-7, 3-6 mot Tecau/Mergea. 

– Brunströms rutin är ovärderlig i det här läget och rutin behöver vi. Fred Simonsson och Isak Arvidsson har framtiden för sig.

Föregående artikelDrama i Djursholm Ladies – Jarlskog och Cabaj Awad till kvarten
Nästa artikelCabaj Awad till semifinal i Djursholm – Jarlskog utslagen

6 KOMMENTARER

 1. Vad skall man tro om helgen?
  Det naturliga vore väl att inse att det nu är kört, nu åker Sverige ur gruppen och media kan frossa i domedagstexter (om de över huvud taget vet att det spelas Davis Cup kommande dagar?). Jag tror det blir så. Jag har svårt att hitta tre svenska segermatcher i denna landskamp…
  Det kan till och med bli 5-0!
  Och spel i Europa/Afrika grupp 2 nästa år är ingen lek. Inledning mot Tunisien är ingen enkel uppgift och Sverige kan bli kvar här ett tag – för vem vill spela?
  Sen finns det som alltid n liten bit av mig som vill tro och hoppas. Har på känn att något märkligt händer – en skada? Elias hittar flytet? Brunström hoppar in i singel och avgör?

  • Jag har en helt annan känsla jämfört med mot Nederländerna. Mycket handlar ju faktiskt vilken form lagets etta är i och jag tror Elias kommer med helt annan energi och form. Likaså tror jag att Brunström kan få en avgörande roll i dubbeln. Mediaintresset lär väl vara lika med noll och lär väl sträcka sig till en rad i resultatbörsen…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här