Inför Davis Cup-finalen – ” Det är på grus jag kan slå Federer”

Richard Gasquet har haft en tuff säsong. Trots det fick han förtroende och blev hjälte i semifinalen mot Tjeckien. Nu ser Richard Gasquet fram emot DC-finalen mot Schweiz.

 – Jag förväntar mig en stor fest och har ingen oro, säger Gasquet.

 

Många höjde på ögonbrynen när Richard Gasquet fick chansen i DC-semifinalen mot Tjeckien. Först i singel och sedan även i dubbel. Men en enkel seger mot Tomas Berdych och sedan vinst i dubbeln mot Berdych/Stepanek visar att Arnaud Clement visste vad han gjorde. Därför räknar många med att Gasquet får ta nytt stort ansvar i DC-finalen mot Schweiz. Gasquet befinner sig på läger i Bordeaux för att förbereda sig.

– Allt går bra. Vi har 15 dagar att förbereda oss. Jag tränar mycket, varje dag är jag på banan. Jag kommer vara fysiskt beredd och redo. Jag behöver spendera mycket tid på banan. Vi har ju inga matcher innan finalen till skillnad mot schweizarna. Därför måste vi avverkar träningar för att komma förberedda, säger Gasquet.

I Frankrike är DC-finalen en höjdpunkt för det tennisintresserade landet och mycket förhoppningar ligger i luften.

– Det finns mycket förväntningar. Jag kan inte förneka det. Ingen kan säga att man är riktigt avslappnad om du spelar final mot Federer och Wawrinka inför 25 000 åskådare. Ingen går upp på banan utan en knut i magen, men jag har heller ingen oro. Jag förväntar mig en stor fest, stolhet och tillfredsställelse att få möjlighet att spela en final för sitt land.

Gasquet har 2-2 på gruset 2-2 i inbördes möten mot Roger Federer.

– Det är förstås komplicerat att vinna mot honom men jag trivs på grus. Det är på det underlaget jag slagit honom och jag vet vad jag kan göra. Det är på det underlaget jag har störst chans att slå honom. Jag har exempelvis inte kunnat göra det inomhus.

Matchen spelas i Lille och Gasquet har sett till att bjuda in nära och kära.

– Min familj har jag förstås bjudit in, det är det viktigaste. Sebastien Grosjean kommer också och så många vänner, säger Gasquet utan att veta hur många bekanta som kommer:.

– Jag vet inte exakt, men jag kommer inte ha lika många som Monfils i alla fall. Du får fråga honom hur många han kommer att ha där, skrattar Gasquet.

Källa: Puntodebreak

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.