Inför ödesmatchen – dörren öppen för Lindstedt

"Fidde" Rosengren
”Fidde” Rosengren

I laget som ska förvara Sveriges färger i ödesmatchen mot Israel fanns inte några överraskningar. Robert Lindstedt finns inte med i laget i nuläget, men kan tillkomma. 

I slutet av månaden åker Sverige till Israel för att hålla sig kvar i division 1. I fjol lyckades laget besegra Danmark i samma läge. Nu väntar ett tuffare motstånd. Elias och Mikael Ymer, Fred Simonsson, Isak Arvidsson, Johan Brunström och Markus Eriksson är namnen på spelarna som ska till Israel för att vinna den kommande ödesmatchen. Robert Lindstedt finns inte med i laget i nuläget.

– Han har valt att spela en tävling i stället. Man kan inte tvinga någon att vara med i landslaget men samtidigt kan jag inte tacka nej till en spelare i hans kaliber om han åker ut tidigt och vill spela. Men det får vi diskutera då om det blir fallet, säger förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren.

När Sverige mötte Nederländerna var det i stort sätt klart hur Sverige skulle spela på förhand. Inför matchen mot Israel finns det en viss tveksamhet i vilka som kommer att representera Sverige i dubbelmatchen.

– Vi kommer att träna med olika konstellationer under varje träning för att se hur vi ställer upp där. Det viktigaste är att spelarna är beredda på att vi ska spela med den bästa kombinationen. Men att Johan (Brunström) är med betyder väldigt mycket oavsett om han spelar eller inte.

Sverige ställs mot tufft motstånd. Israel har 69:e rankade Dudi Sela i laget och den rutinerade dubbelspelaren Jonathan Erlich.

– Matchen kommer att bli ruskigt jobbig. Sen är det, som alla andra landskamper, en fantastisk utmaning för våra spelare. Jag hoppas att alla spelare tar fullt ansvar både på och utanför plan. De vet också om hur tuff den här matchen kommer att bli.

Sverige har spelat tre kvalmatcher i samma läge tre gånger tidigare. Två av matcherna har spelats på hemmaplan och en av dem i Danmark. Den här gången spelas ödesmatchen i Israel.

– Den här blir en helt annan match. Det kommer att spelas utomhus och långt hemifrån och därför kommer det att vara få svenskar på läktaren. Samtidigt kommer det säkert bli ett jävla liv där nere under matcherna.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.