Jaziri gav upp i ledning – vägrade möta israeler

2

Tunisiern Malek Jaziri är på tapeten. Anledning? Han bröt sin match vid ATP-turneringen i Montpellier mot Denis Istomin vid ledning 6-3 i första set och skälet till det tycks vara att han och hans förbund vägrar honom att möta israeliskt motstånd som hade väntat vid vinst.

Malek Jaziri (Foto: Carine 06 - https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ - CC BY-SA 2.0)
Malek Jaziri (Foto: Carine 06 – https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/ – CC BY-SA 2.0)

Malek Jaziri som tog sig till tredje omgången i Australian Open hade tagit det första setet mot Denis Istomin. Då bröt han. Varför? Vid vinst hade Jaziri ställts som israelen Dudi Sela i omgång två. Jaziri var tillsammans med Marc Lopez också vidare i dubbel. I andra omgången där hade paret ställts mot… Just det Frantisek Cermak i par med israelen Jonathan Erlich. Enligt tävlingsledningen heter det att Jaziri ska ha ådragit sig en armbågsskada under mötet med Istomin.

Det här var dock inte första gången Jaziri drog sig ur en turnering innan ett möte med en Israel. 2013 beordrade Jaziris förbund att han skulle dra sig ur challengerturneringen i Uzbekistan innan hans kvartsfinal mot Amir Weintraub. Tunisien blev också uteslutet ur Davis Cup under ett år på grund av just detta.

 

Föregående artikelEfter rasistattacken – Serena Williams återvänder till Indian Wells
Nästa artikelTyskland sparkar DC-kapten

2 KOMMENTARER

  1. Såg matchen. Malik behandlades för den där armbågen i två, tre sidbyten innan han gav upp. Har för mig att han behandlades för samma armbåge nere i Australien också.

    Hoppas att det inte ligger nåt i detta. I samband med att han spelade USTA Pro Circuit svängen i höstas nämnde match kommentatorn att Malik var på väg tillbaka efter skada. Hoppas det bara handlar om en överansträngning. Politik och idrott är sällan en bra combo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här