Eriksson räddade matchboll – vann marathonmatchen

Markus Eriksson (Foto: Peter Tvermoes/DTF)
Markus Eriksson (Foto: Peter Tvermoes/DTF)

Markus Eriksson skulle vinna enkelt. Men matchen mot den danske collegespelaren blev långt ifrån enkel. Svensken vände underläge med 0-2 i set till vinst med 3-2 efter siffrorna 6-7, 6-7, 7-6, 7-6, 9-7. 

Första set: Svensken inledde stabilt samtidigt som dansken spelade väldigt nervöst och svensken hade setbollar vid ställningen 5-3. Men samtidigt som Andreas Bjerrehus höjde sitt spel gick Eriksson ner sig och det första setet skulle avgöras i tiebreak. Där hade Eriksson ledningen med 5-2, men svensken tappade även denna ledning. Dansken vann fem raka bollar och det första set gick väldigt överraskande till Danmark.

Andra set: Precis som i första set bröt Eriksson tidigt och gick upp till en 5-4-ledning där han servade för setet. Svensken hade två setbollar men kunde inte hålla ihop det denna gång heller. Bjerrehus bröt till 5-5 och även detta set skulle avgöras i tiebreak. Eriksson hade ledningen med 5-3, men precis som i första vände dansken och vann även andra set.

Tredje set: I det tredje setet blev det inte några tidiga servegenombrott. 5-5 är ställningen och precis som de två föregående setet skulle det tredje setet också avgöras i tiebreak. Den här gången var svensken starkare och vann tiebreaket med 7-3.

Fjärde set: Eriksson fick en bra start i det fjärde setet och bröt fram till 2-1. Men dansken bröt tillbaka till 4-4. Eriksson hade breakchanser till 5-4 men efter ett långt gem var det till slut Bjerrehus som tog ledningen med 5-4. Därefter vann de båda spelarna sina inga servegen vilket ledde till ett ytterligare tiebreak. Där var svensken åter starkare och vann med 7-3.

Femte set: Spelarna höll sina servar till 6-6 då Bjerrehus bröt svensken. I efterföljande gem hade dansken en matchboll men Eriksson räddar och bryter tillbaka. Därefter gick svensken upp till 8-7. I nästa gem tog svensken vara på sin första matchboll och vändningen var komplett.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.