Kyrgios petad – får inte spela Davis Cup-semifinalen

0

Nick Kyrgios (Foto: Kulitat – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – [CC BY-SA 3.0])
Nick Kyrgios (Foto: Kulitat – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – [CC BY-SA 3.0])

Nick Kyrgios fanns inte med i det lag som kaptenen Wally Masur nominerade när Australien möter Storbritannien i Davis Cup-semifinalen borta nästa helg. Däremot är Bernard Tomic med.

Masur motiverade sitt beslut med att 20-årige Kyrgios istället behöver tid ”för att utvecklas ur alla aspekter”.

Det är inte bara Kyrgios som ställt till med problem. Det har också Bernard Tomic gjort genom åren och där handlar det både om kontroverser mellan Tomics far och det australiensiska förbundet och Bernards eget uppträdande. Inte minst har händelsen i Miami i juli i år varit på tapeten, då Tomic fick följa med polisen efter att ha vägrat sänka musiken på sitt hotellrum.

– Fokus har legat på att hjälpa ”Bernie” förstå konsekvenserna av sina handlingar, säger Wally Masur till Fox Sports.

Bernard Tomic, Sam Groth, Thanasi Kokkinakis och Lleyton Hewitt är uttagna i Australien. I det brittiska laget, som spelar på hemmaplan i Glasgow, finns utöver Andy Murray också Kyle Edmund, Jamie Murray och Dominic Inglot.

Den andra semifinalen, mellan Belgien och Argentina, spelas i Bryssel. David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans och Kimmer Coppejans är uttagna i det belgiska laget. För Argentina spelar Leonardo Mayer, Federico Delbonis, Diego Schwartzman och Carlos Berlocq.

Föregående artikelSvenskar vidare på Futuretouren
Nästa artikel$100K Biarritz: Rebecca Peterson tappade matchen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här