Mikael Ymer stärkte sina DC-chanser i Como

Mikael Ymer 24

Mikael Ymer förlorade mot 140-rankade Marco Cecchinato i den andra omgången av challengerturneringen i Como. Italienaren vann med 6-3, 7-6.

Den 16 september spelas de två första singelmatcherna mot Nederländerna i Davis Cup och det ska mycket till om inte Mikael Ymer är med där.

Ymer gjorde en bra match mot en på pappret bättre spelare med mer erfarenhet. Ymer saknade inte möjligheter. Han hade flera setbollar i Cecchinatos serve vid 5-4 i andra set. Ymer tappade sedan själv sin serve lite väl enkelt, men bröt tillbaka när Cecchinato skulle serva för matchen.

I tiebreaket blev det dock klara siffror, 7-1, för italienaren.

5 KOMMENTARER

 1. Mikael Ymer har ett okej grundspel men det är ju så man gråter när man ser förstaservar som ligger runt 130 km/h. Det räcker inte ens för att ta sig in på WTA-touren. Å så tjafsa med domaren, var han inte avstängd från förbundet också under en tid? Har en pojkaktig framtoning på flera sätt. Å alla säger att detta är framtiden, detta är nästa Davis Cup-spelare. Sverige har verkligen blivit en D-nation i tennis. Ser inget ljus i tunneln what so ever.

 2. 130 lät väldigt lågt så jag kollade upp hans servestatistik i Wimbledon 2016. Låg på 175 km/h så även om de inte är snabba är 130 knappast vad han håller normalt.

  Pojkaktig framtoning, ja han är ju en pojke, bara 17 år. Finns tid att utveckla mycket. Det viktiga är att han är bland de bästa juniorerna och redan vinner matcher mot relativt högt rankat ATP-motstånd. Finns många bra tennisspelare som inte har en stenhård serve.

 3. Ja det är väl så det låter ute på klubbarna. Alla är så nöjda, men så har vi hamnat på efterkälken. Kolla gärna matchen, har sett flera av Mikaels matcher och vad beträffar serven (som jag tror de flesta är överens om har större betydelse än att starta igång poängen idag) så håller den inte för spel på ATP-nivå. Kanske nån enstaka vinst på challangertouren. Om alla kunde sluta vara så nöjda över dessa strövinster kanske vi åter kunde bli en tennisnation att räkna med. Och Mikael fyller 18 om en vecka.

 4. Vilket kvalificerat skitsnack av dig Eskil. Du har ju ingen aning om vad du pratar om. Han har all tid i världen att utveckla en bättre serve och detta var alltså hans första internationella tävling på nästan ett år (!), killen är extremt talangfull. Titta bara på hur enkelt det ser ut för honom från baslinjen, ser ut som att han har all tid i världen att slå sina slag, jag är övertygad om att han når ATP Touren.

 5. “Fyller 18 om en vecka”. Ja, han är ju fortfarande ung oavsett om han är 17 eller 18 =)

  Kolla matchen behöver jag ju inte göra iom att det finns statistik på servehastigheten. Den är inte 130 i snitt utan 170-180.

  Men men, onödigt att tjafsa om utan vi får helt enkelt se kommande år om du hade rätt eller om den håller för mer än “nån enstaka vinst på challengertouren”.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.