Miserabel start – Sverige på väg att åka ur

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Sverige kan börja förbereda sig redan nu för match mot Tunisien i grupp 2 i februari nästa år. Bara ett under av stora mått kan vända 0-2-underläge mot Israel till seger.

Skadad, sjuk eller bara dålig? Det är frågan man ställer sig efter Elias Ymers insats mot den israeliska tvåan Amir Weintraub. Svaret är förmodligen det sistnämnda. Ymer tog ynka fem gem i matchen mot Israels svagaste kort. 6-2, 6-3, 6-0 antyder också att det inte var så viktigt att kämpa hela vägen. Oavsett en dålig dag eller inte – så här ska det inte se ut om man spelar för laget.

– Elias har inte varit i form, men efter att han vann dubbeln i Stockholm Open hade man hoppats på en mental boost. Även om det var länge sedan han spelade bra tennis fanns det inte i min värld att han inte skulle spela. Men resultatet är såklart en besvikelse, säger förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren på tennis.se.

Att Markus Eriksson skulle få det mycket tufft mot 71-rankade Dudi Sela var väntat. Sela vann i tre raka set utan att vara hotad. 6-4, 6-2, 6-3 speglar förmodligen rätt väl styrkeförhållandena.

Möjligen kan Sverige i varje fall reducera i dubbeln imorgon genom Isak Arvidsson och Johan Brunström, men att vinna två singlar på söndag? Hur ska det gå till?

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.