Miserabel start – Sverige på väg att åka ur

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Sverige kan börja förbereda sig redan nu för match mot Tunisien i grupp 2 i februari nästa år. Bara ett under av stora mått kan vända 0-2-underläge mot Israel till seger.

Skadad, sjuk eller bara dålig? Det är frågan man ställer sig efter Elias Ymers insats mot den israeliska tvåan Amir Weintraub. Svaret är förmodligen det sistnämnda. Ymer tog ynka fem gem i matchen mot Israels svagaste kort. 6-2, 6-3, 6-0 antyder också att det inte var så viktigt att kämpa hela vägen. Oavsett en dålig dag eller inte – så här ska det inte se ut om man spelar för laget.

– Elias har inte varit i form, men efter att han vann dubbeln i Stockholm Open hade man hoppats på en mental boost. Även om det var länge sedan han spelade bra tennis fanns det inte i min värld att han inte skulle spela. Men resultatet är såklart en besvikelse, säger förbundskapten Fredrik “Fidde” Rosengren på tennis.se.

Att Markus Eriksson skulle få det mycket tufft mot 71-rankade Dudi Sela var väntat. Sela vann i tre raka set utan att vara hotad. 6-4, 6-2, 6-3 speglar förmodligen rätt väl styrkeförhållandena.

Möjligen kan Sverige i varje fall reducera i dubbeln imorgon genom Isak Arvidsson och Johan Brunström, men att vinna två singlar på söndag? Hur ska det gå till?

4 KOMMENTARER

 1. Grattis Israel, nåja matchen är inte klar än.
  Tycker Rosengren bör sätta in Elias tillsammans med Brunström i dubbeln.
  Weintraub är en underskattad spelare med väldigt hög högstanivå, speciellt när han spelar på hemmaplan. Har bl.a slagit Milos Raonic och Jerzy Janowicz i DC och dessutom tagit 15 future-titlar i Israel. Enligt vad jag förstår gjorde Elias en bra match men räckte inte till, Weintraub spelade drömtennis speciellt i 3:e set.

 2. Man undrar verkligen vad Elias höll på med igår. Weintraub kan spela bra i sina bästa stunder men det ser tyvärr ut som att det var ännu en mental kollaps av Elias.

  Fidde och Arnesens vänskap har vi skrivit mer om på Tennistankarna: tennistankarna.blogg.se

  • Mental kollaps ? Jag såg inte själv matchen men har fått rapport från en som såg den. Han var otroligt imponerad av Weintraub och enligt honom har Weintraub en högre högstanivå än Elias. Elias kämpade och sprang hela matchen men räckte helt enkelt inte till. Jag tror att Elias har möjlighet att nå topp-50 men inte mer, Mikael Ymer är den som kan nå topp-10. Weintraub är en ojämn spelare som när han spelar som bäst på hemmaplan kan rubba topp-20 spelare.

 3. Synd att man inte kunnat vara på plats men de källor vi har tigång till har sett både matchen och träning. Och det har verkligen inte varit bra. Ymer har ju mer eller mindre sparkat Fidde i höst så vad kan man förvänta sig?

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.