Sverige får möta Chile

Sverige blev seedat när lottningen gjordes till kvalmatcherna i Davis Cup. Sverige får dessutom hemmafavör mot Chile.

6-7 mars spelas matchen, än så länge oklart var men Kungliga Tennishallen lär väl ligga närmast till hands. Vinnaren får sedan vara med i Davis Cup Finals 2020.

Chile tog sig till årets slutspel genom att vinna över Österrike med 3-2 i kvalmatchen i februari. Den matchen spelades på grus inomhus i Salzburg.

I Madrid blev det sedan förlust mot Argentina (0-3) och Tyskland (1-2). Med Cristian Garin [33] och Nicolas Jarry [77] har Chile två starka kort.

Embed from Getty Images

Spanien och Kanada möts i den första finalen med det nya formatet. ITF har skrivit ett 25-årsavtal med Kosmos Tennis och turneringen har verkligen granskats rejält av tennisvärlden. Och visst har det varit många barnsjukdomar, men kommer man förbi det och till exempel lämnar den kritiska twitterbubblan en stund, så är formatet inte ointressant.

– Det är den första upplagan. Vi gjorde en planering och nu har vi fakta. På måndag börjar vi fundera på vad som inte har fungerat så bra och hur vi kan förbättra de saker som inte gått så bra, säger Kosmos Tennis CEO Javier Alonso för AP.

Det är bara Spaniens matcher som dragit fulla hus.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.