Sverige får möta Chile

Sverige blev seedat när lottningen gjordes till kvalmatcherna i Davis Cup. Sverige får dessutom hemmafavör mot Chile.

6-7 mars spelas matchen, än så länge oklart var men Kungliga Tennishallen lär väl ligga närmast till hands. Vinnaren får sedan vara med i Davis Cup Finals 2020.

Chile tog sig till årets slutspel genom att vinna över Österrike med 3-2 i kvalmatchen i februari. Den matchen spelades på grus inomhus i Salzburg.

I Madrid blev det sedan förlust mot Argentina (0-3) och Tyskland (1-2). Med Cristian Garin [33] och Nicolas Jarry [77] har Chile två starka kort.

Embed from Getty Images

Spanien och Kanada möts i den första finalen med det nya formatet. ITF har skrivit ett 25-årsavtal med Kosmos Tennis och turneringen har verkligen granskats rejält av tennisvärlden. Och visst har det varit många barnsjukdomar, men kommer man förbi det och till exempel lämnar den kritiska twitterbubblan en stund, så är formatet inte ointressant.

– Det är den första upplagan. Vi gjorde en planering och nu har vi fakta. På måndag börjar vi fundera på vad som inte har fungerat så bra och hur vi kan förbättra de saker som inte gått så bra, säger Kosmos Tennis CEO Javier Alonso för AP.

Det är bara Spaniens matcher som dragit fulla hus.

4 KOMMENTARER

 1. Starkt av Kanada att nå final utan att ha tillgång till Raonic och Auger. Med nuvarande upplägg är frågan om stjärnorna ställer upp i framtiden, det sliter enormt på de som begärs spela singel o dubbel 6 dgr…

  På sikt tror jag även DC på lägre nivåer kommer tappa sitt skimmer.

  Chile hemma. Kunde varit värre men instämmer med den som för ett år sedan konstaterade att Colombiamatchen kanske kommer vara den bästa chansen på tio år att nå finalen. Tyvärr slarvades den chansen bort. Ska Sverige slå Chile i mars krävs att en av motståndarnas stjärnor inte finns med i truppen.

 2. 2020 är nog sanningens år för Elias Ymer. Ett par tuffa år nu när han nosat på eliten har förhoppningsvis härdat honom och framåt sommaren kanske vi har två topp 100 spelare på ATP-singellistan?

  Men 6 av hans 8 mest poänginbringande tävlingar kommer första halvåret. Rankad 178 idag kan vara utanför topp 200 när sommaren är här och då testas verkligen hans karaktär. Vi vet numera vad vi får av Mikael men Elias prestation avgör DC-resultatet för Sverige nästa år och nästa och…

 3. Vore kul om matchen hamnade någon annan stans i Sverige än i Stockholm men kanske svårt hitta en ledig arena i mars då alla vinteridrotter är igång?
  Tror inte matcher på denna nivå får spelas i tex Jönköpings Tennishall!?
  En svår match mot två bra singelspelsre men ändå en ganska osexig match att sälja. När och hur skall media inse att detta är ett VM-kval i en sv de största sporterna!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Rafflande slut när GLTK blev svenska mästare

3-3 efter sex matcher - matchen avgjordes sedan efter ett matchtiebreak i dubbel.

Vecka 49 | Första veckan i december – här hittar du svenskarna

Caijsa Henneman, Marina Yudanov, Julita Saner, Maja Radenkovic och Simon Yitbarek är några som tävlar i veckan.

Storseger för Fair Play TK i finalen

Upsala TK utan sin etta Fanny Östlund var utan chans i finalen.

Fair Play TK och GLTK möts i SM-finalen

Den sista omgången i herrarnas elitserie spelades i fredags.

Spelschemat för 2020 börjar bli klart

Enligt tennisförbundets stomkalender är följande tävlingar bekräftade...