”Tycker det är ok att visa humör på banan ibland”

Andreas Haider-Maurer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Andreas Haider-Maurer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

I Dominic Thiems frånvaro heter Österrikes etta Andreas Haider-Maurer. Swetennis har träffat Haider-Maurer och pratat om varför Thiem inte är på plats och om sitt eget temperament.

 – Jag visar mitt humör på banan och ibland tycker jag det är ok, säger Haider-Maurer.

Andreas Haider Maurer har tagit flera steg på världsrankingen det senaste och noterar nu sin bästa placering i sitt liv. Vilket gör att han kan fokusera på ATP-touren istället för att vara en av de bästa challengerspelarna.

– Det är en stor skillnad på ATP och challengertouren. Jag är 55:a i världen nu och går in i alla stora turneringar och det är mycket bättre, säger han till Swetennis.

Just nu är han fast beslutsam över att det är ATP-spel som gäller.

– För tillfället ja. Programmet har ändrats för nu kan jag spela ATP-turneringar och jag har gjort bra resultat i stora turneringar i år så det finns inga anledningar att spela på challengertouren nu. Ibland måste du spela någon Challenger mellan varven. Men just nu spelar jag bara ATP-turneringar.

Visar sitt humör

Mot Christian Lindell var Haider-Maurer väldigt lugn och trygg på banan, men ni som har följt honom vet att det inte alltid har varit så.

– Haha, det är sant. Jag brukar ha väldigt mycket känslor på banan. Jag jobbar på det och det är bättre för tillfället. Självklart beroende på att jag har bra självförtroende just nu. Jag är inte samma spelare på banan som utanför. Jag visar mitt humör på banan och jag tycker det är ok ibland, ler österrikaren.

https://www.youtube.com/watch?v=OZOHXutQA8g

I mötet med Christian Lindell tog Haider-Maurer ansvar och kvitterade till 1-1 i matcher efter att Elias Ymer slagit Jürgen Melzer. Just Ymer är näste spelare för Haider-Maurer att möta.

– Han är en bra spelare, han är en väldigt bra spelare. Han är ännu ung och har med all säkerhet en bra framtid. Jurgen kämpade väldigt hårt, han var nere med 0-2 i set och förlorade i femte. Jürgen var favorit men Ymer spelade väldigt starkt.

Om Thiems beslut

I Dominic Thiems frånvaro intar Haider-Maurer Österrikes förstasingel. Så här säger han angående att Thiem avstår Davis Cup.

– Jag tror att han var sjuk under försäsongen. Han har spelat många turneringar och vill fokusera mer på Indian Wells och andra turneringar. Det var hans beslut.

Hur är er andra spelares relation till Dominic?

– Jag har en bra relation med honom. Jag tror också de andra österrikarna har det. Man har alltid olika syn. En säger ok, jag måste spela Davis Cup. Den andra säger att jag måste fokusera på egna turneringar. Det beror på hur du känner för Davis Cup. Jag har samma schema som honom. Jag kom från Sydamerika hit och måste åka till USA på måndag men för mig är Davis Cup väldigt viktigt så jag spelar.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.