Tyskland sparkar DC-kapten

Som Swetennis har berättat tidigare har det stormat rejält kring det tyska Davis Cup-laget. Bara en månad innan DC-matchen mot Frankrike sparkar nu förbundet DC-kapten Carsten Arriens.

När Spanien skickades ut ur Davis Cup ifjol gjordes det redan den andra dagen då Tyskland skaffade sig ett 3-0-överläge. Där var det slut på det roliga. Inför en arg hemmapublik tvingades Tyskland lämna walk over i en av söndagens återstående singlar då varken Phillip Kohlschreiber, Tommy Haas eller Florian Mayer förmådde spela. Förbundskaptenen svarade med att ta ut ett mycket orutinerat lag till kvartsfinalen mot Frankrike då ingen av de tre stjärnorna fanns med.

När det nu är en månad kvar till DC-match mot Frankrike så sparkar förbundet Arriens. Denne skulle ha träffat Kohlschreiber under Australian Open men det mötet blev aldrig av. Med Mayer och Haas skadade är Tyskland i behov av ”Super-Kohli” för att ha någon chans mot Frankrike och det är nu tydligt att förbundet väljer Kohlschreiber före Arriens vars relation är minst sagt frostig.

Vem som ersätter är inte klart och förbundet kommer att göra klart med det efter att Federation Cup-laget spelat sin match i helgen. Allt för att citat inte stjäla fokus från den matchen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.