Tyskland sparkar DC-kapten

0

Som Swetennis har berättat tidigare har det stormat rejält kring det tyska Davis Cup-laget. Bara en månad innan DC-matchen mot Frankrike sparkar nu förbundet DC-kapten Carsten Arriens.

När Spanien skickades ut ur Davis Cup ifjol gjordes det redan den andra dagen då Tyskland skaffade sig ett 3-0-överläge. Där var det slut på det roliga. Inför en arg hemmapublik tvingades Tyskland lämna walk over i en av söndagens återstående singlar då varken Phillip Kohlschreiber, Tommy Haas eller Florian Mayer förmådde spela. Förbundskaptenen svarade med att ta ut ett mycket orutinerat lag till kvartsfinalen mot Frankrike då ingen av de tre stjärnorna fanns med.

När det nu är en månad kvar till DC-match mot Frankrike så sparkar förbundet Arriens. Denne skulle ha träffat Kohlschreiber under Australian Open men det mötet blev aldrig av. Med Mayer och Haas skadade är Tyskland i behov av ”Super-Kohli” för att ha någon chans mot Frankrike och det är nu tydligt att förbundet väljer Kohlschreiber före Arriens vars relation är minst sagt frostig.

Vem som ersätter är inte klart och förbundet kommer att göra klart med det efter att Federation Cup-laget spelat sin match i helgen. Allt för att citat inte stjäla fokus från den matchen.

Föregående artikelJaziri gav upp i ledning – vägrade möta israeler
Nästa artikelJaziri förnekar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här