”Underlaget är bra för alla och väldigt långsamt”

Österrike var i underläge med 0-1 och all press låg på Andreas Haider-Maurer. Den pressen hanterade han på bästa sätt genom en mycket kontrollerad seger mot Christian Lindell.

 – Pressen var helt klart på mig, sa Andreas Haider-Maurer till Swetennis direkt efter matchen.

Andreas Haider-Maurer (Foto: Steven Pisano - https://www.flickr.com/photos/stevenpisano/ - CC BY-SA 2.0)
Andreas Haider-Maurer (Foto: Steven Pisano – https://www.flickr.com/photos/stevenpisano/ – CC BY-SA 2.0)

Andreas Haider-Maurer hade ingen avundsvärd uppgift när han gick ut efter att kamrat Jurgen Melzer förlorat mot Elias Ymer.

– Det var inte lätt. Pressen var helt klart på mig. Vi var i underläge 0-1 och det är inte lätt, men jag spelade väldigt bra från första början. Jag hade en bra känsla och jag fick en bra start.

Efter ett tidigt break kunde han gå i land med en 6-3-seger i det första setet. I det andra var mönstret tydligt. Österrikaren höll sina servegame enkelt och var ständigt och högg i Christian Lindells och breakbollarna haglade.

– I det andra setet hade jag lite problem. Jag hade ju sannerligen mina chanser, men han servade bra och jag är glad att jag lyckades ta det och vinna matchen.

Kände du till Christian sedan tidigare?

– Jag kände till honom lite och har sett honom i Sydamerika nu och även förra året. Han är såklart en farlig spelare med en väldigt bra förstaserve.

Efter den senaste tidens bra resultat så är dock Haider-Maurers självförtroende stort.

– Sant, självförtroende efter de senaste veckorna är bra. Jag är på min bästa ranking i karriären och det hjälper i sådana här matcher.

Vad tycker du om underlaget här?

– Jag gillar det. Det är långsamt. Det är väldigt långsamt. Jag tror att underlaget är bra för alla, det borgar för många långa dueller. Det är en bra bana för alla här, säger Haider-Maurer som betonar vikten av lördagens dubbel:

– Nu måste vi fokusera på dubbeln som är väldigt viktig. Jag hoppas att vi har 2-1 inför första matchen på söndag. Annars blir det väldigt tufft för oss. Dubbeln är otroligt viktig.

 

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.