Arvidsson och Simonsson gör upp om plats i DC-dubbeln

Fidde Rosengren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fidde Rosengren (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

“Fidde” Rosengren presenterade en väntad laguppställning som ska ställas mot Danmark i nedflyttningsmatchen under månadsskiftet. 

Mikael Ymer och Markus Eriksson är uttagna till singlarna samtidigt som Johan Brunström tillsammans med Fred Simonsson och Isak Arvidsson är med för att spela dubbeln. Som väntad är inte Elias Ymer och Robert Lindstedt med i truppen.

– Lindstedt spelar i Basel samtidigt som Elias är skadad och kommer troligtvis inte kunna medverka. Han har inte fått definitivt besked än men det första beskedet från doktorn var 3-4 veckor och vi spelar om två.

Men att Lindstedt kommer att spela, det utesluter inte “Fidde”.

– Det är hela laget införstådda med. Åker han ut i Basel på onsdag kan han komma. Men han måste vara på plats fysiskt i Danmarks under torsdagen för att spela.

Brunström är given i dubbeln, men som ska stå bredvid honom håller Rosengren öppet.

– Det får träningsveckan utvisa. Beroende lite på hur underlaget är samt dagsformen och så vidare. Både Fred och Isak måste köra stenhårt för att vara beredda på att spela. Det kan också bli en singel för någon utav dem. Vi åker dit med ett lag med Micke som är debutant, vi inte riktigt vad han klarar av.

Sveriges näst främste dubbelspelare, Andreas Siljeström, är dock inte aktuell.

– Jag vill helst ha ytterligare en spelare som kan spela singel. Ska jag har ett renodlat dubbellag ska jag ha Brunström och Lindstedt. Kan inte någon av dem tycker jag det är bättre att ha tre singelalternativ och yngre spelare. Till och med tycker att Arvidsson och Simonsson är väl så bra som Siljeström egentligen som tennisspelare.

2 KOMMENTARER

  1. Det märks tydligt att Sillen inte är någon av Rosengrens “gubbar”. Siljeström kanske inte är någon världsstjärna, men är ju klasser bättre i dubbel än dessa två. De håller helt ok på futurenivå men inte högre. Man bör ändå ta Davis Cup på sådant allvar att man tar ut bästa laget. Arvidsson är 23 nu och det går inte direkt framåt i karriären, så ung och lovande-kortet känns inte aktuellt att köra heller.

    Brunström bör ju med sitt svaga år inte heller vara direkt oantastlig, han har ju tvingats till att mjölka poäng ur väldigt svaga amerikanska challengers för att ens vara nära 100-strecket.

  2. Få kommentarer på danskarnas dc-trupp? Märkligt anonym o nåra namn från spanienmatchen saknas – varför?
    Förlorar Sverige mot detta motstånd är det illa…

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.