Wawrinka i ny diskussion – denna gång med franska DC-laget

I samband med Davis Cup-middagen under söndagen så ska Stan Wawrinka hamnat i en diskussion med det franska DC-laget, enligt fransk media.

Knappt hann snacket om Stan Wawrinkas diskussion med Roger Federer efter ”Mirka-gate” ta slut innan det var dags för en ny diskussion med Wawrinka inblandad hann uppstå. Denna gång ska den enligt L`Equipe tagit fart i samband med Davis Cup-middagen under söndagen och ska ha skett utanför en toalett.

Stan Wawrinka och Julien Benneteau ska ha pratat på ett lugnt sätt om Wawrinkas uppträdande utanför banan. Fransmännen ska emellertid ha stört sig på att Wawrinka varit lite för ”kaxig” på presskonferensen efter segern då han enligt fransmännen pratat om Tsonga på ett inte alltför positivt sätt. Det hela ska ha startat efter Australian Open då Tsonga sagt att han varit värd en Grand Slam-titel eftersom han varit i världstoppen längre än Wawrinka. Under presskonferensen sa Wawrinka att han var topp 4 i världen (vilket ju stämmer) och att fransmännen kanske glömt honom vilket uppenbarligen irriterade vissa fransoser.

När Benneteau och Wawrinka stod och pratade passerade de andra spelarna i det franska laget och då blev diskussionen hetare. Framförallt var det en het Richard Gasquet som poängterade sina åsikter om Wawrinka, att han är fantastisk på banan men inte lika fantastisk vid sidan av banan. Gael Monfils var den som gick emellan och försökte skapa lugn. Det hela ska dock ha slutat på ett kamratligt sätt och Julien Benneteau har bekräftat för L`Equipe att en diskussion ska ha uppstått.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.