Ymer tackar nej till Davis Cup

Vad händer? Schweiz-Sverige den 14-16 september, som ursprungligen handlade om en plats i högsta divisionen visade sig inte vara så viktig. Både Elias Ymer och Mikael Ymer har tackat nej.

– Jag hade såklart gärna velat ha med Elias och Mikael i laget. Men jag är jätteglad över de killar som har tackat ja och nu kommer vi lägga all energi och fokus på dem för att försöka vinna den här matchen, säger förbundskapten Johan Hedsberg på tennis.se.

Mer än så får vi inte till svar på varför Sveriges etta och tvåa tackar nej till Davis Cup. Rimligen har det att göra med att matchen inte gäller uppflyttning, utan på sin höjd en seedning till kvalet till Davis Cup-slutspelet som går i slutet av 2019.

Om Sverige förlorar är det inte säkert att det blir någon play off-match i februari. Det bestäms efter rankingen och då måste också hänsyn tas till hur övriga europeiska lag klarar kvalet 14-16 september.

Sverige

Markus Eriksson [395], Filip Bergevi [799], Jonathan Mridha [1057] och André Göransson [1233] är uttagna tillsammans med Robert Lindstedt.

Spelare som är bättre rankade och som gått bra under sommaren och vunnit futuretävlingar, tex Gustav Hansson och Karl Friberg, kom inte med.

Schweiz

Väntat lag i Schweiz, som kommer utan Roger Federer och Stan Wawrinka.

Henri Laaksonen [122], Marc-Andrea Hüsler [365], Kakub Paul [736], Antoine Bellier [900] och dubbelspecialisten Luca Margaroli [151 i dubbel] är uttagna.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.