Elfsborg plockar Frost och Göransson från Fair Play TK

Linus Frost får med sig André Göransson till Elfsborg. Båda följer därmed Robert Almberg, som blivit chefstränare i Elfsborg.

– Jag trivdes med laget och tränarna, men inte i staden. Det blev ett pladask-år för mig, och ett sådant har nog alla då och då. Men jag behöver hitta tillbaka till glädjen, då tror jag att jag kan klättra uppåt på rankningen igen, säger Linus Frost till Borås Tidning.

Elfsborg åkte ur elitserien 2019.

4 KOMMENTARER

 1. Nu har vi ju ingen riktig tennisjournalist kvar i Sverige som har både kompetens, mandat eller ett mediaföretag i ryggen som tillåter någon granskning eller djupare analys. Men. Lite reflektion på “akademierna” hade varit intressant.

  GTG är väl bäst i klassen och fungerar som tänkt + att man har sin egna anläggning. Ekonomiskt? Resultatmässigt? Snart bör någon spelare som haft en längre tid på akademin blomma ut på en bra nivå.

  KLTK? Tyst tycker jag…

  FpTK? Ett luftslott och en (onödig) fasad för att dölja det klubben inte klarar av?

  Övriga? Finns nåra ställen till dom lagt till ordet akademi utan att egentligen förstå vad det innebär…

  • Academy of KLTK satsar ju på juniorer och har just nu tre av Sveriges fyra bästa juniorer: Borg, Halldin och Milicevic. Den fjärde, Dahlberg, är ju på GTG.
   Alla 4 har god chans att spela Franska/Wimbledon/US Open i år.

   Vad beträffar Frost så behöver han en nystart, bara att önska honom lycka till.
   Göransson är ju nästan ständigt på resande fot så hans hemmabas spelar mindre roll.

 2. KLTK:s akademi är fortfarande rätt “ny”. Skall bli intressant att se om vi inom kort får se en svensk spelare ta sig fram till proffslivet då en stor grund i utvecklingen legat inom ramen för en akademi.

  Men utan att kunna upplägg och7eller ekonomi. Hade dessa KLTK-juniorer inte kunnat spela i KLTK och fått samma upplägg? Eller betalar de stora summor för sin dagträning? Eller är det sponsorer som tar kostnaden?

 3. Fortfarande använder sig akademierna av att jaga lätta rankingpoäng. Det är viktigt att ha den bäst rankade junioren i sitt ”stall”, vilket innebär att coach får bo gratis så länge nationen har spelare kvar i tävlingen. Har du ett par toppjuniorer i akademin, så finns det business att göra om man tar med sig fler spelare på samma resa, som får betala för att coach följer med. Därför är en högt rankad junior väldigt värdefull för en akademi. När väl spelaren blir senior försvinner denna möjlighet då både spelare och ledare måste betala för boendet. Detta gör det inte lika attraktivt att ”resa” med spelare på future nivå. Av de akademierna som finns idag känns KLTK de som är minst kommersiella och sätter de svenska spelarnas utveckling främst. Good To Great har uppförsbacke då det bara är Stan av toppnamnen som är kvar på akademin. Bröderna Ymer, Peterson, Dimitrov, Monfils, Yastremska och Pavlyuchenkova har ju alla valt att lämna av någon anledning. Sedan är jag tyvärr för dålig insatt i akademierna på Fair Play och i Helsingborg, men det finns väl ingen spelare som tagit något större kliv på någon av akademierna, för att sedan fortsätta på samma ställe? Låter lite negativt, men trots det borde de ändå tillföra något till de som satsar på sin tennis.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 4 | Detta händer utöver Australian Open

• ATP Challenger Rennes med Markus Eriksson • W25 Petit-Bourg (Guadeloupe) med Fanny Östlund

Ymer vidare i Australian Open

Möter Khachanov i nästa omgång.

Hercog slog ut Peterson i Melbourne

3-6, 3-6 i första omgången.

Måns Dahlberg vann i Tjeckien

Vann J1-turneringen i Prag.