Elitserien har startat – Fair Play blir laget att slå

6
Cornelia Lister och Sandra Roma (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister och Sandra Roma (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Damernas elitserie har startat och redan den 28 november kommer serien att vara färdigspelad. Blivande finallag? Mitt tips är Fair Play och SALK.

Ett av elitseriens bästa dubbelpar under senare år är Cornelia Lister och Sandra Roma. Ett lag som kan sätta upp det paret i en andradubbel blir förstås väldigt svårslaget.

Undertecknad följde Tabergsdalen mot Fair Play och hemmalaget gjorde verkligen ingen dålig match. Tvärtom, det kunde faktiskt blivit mycket jämnt om hemmalaget vunnit förstadubbeln där Rinaldo Persson/Rohde-Moe hade två matchbollar mot Barritza/Chayenne.

Jättetalangen Alexandra Viktorovitch kommer att ta många vinster i fjärdesingeln och Tabergsdalen har Kajsa Rinaldo Persson i förstasingeln. Den vann Cornelia Lister efter tre jämna set och 10-6 i matchtiebreaket.

Fjolårsfinalisten GLTK föll klart mot SALK, men även där var dubblarna oerhört jämna. SALK har både spets och en bredd. Nu spelades singlarna av följande: Susanne Celik, Jacqueline Cabaj Awad, Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark. Då har man också spelare som Mirjam Björklund och Malin Ulvefeldt i sin trupp.

2016-11-08 Tabergsdalens TK – Lag 1 Fair Play TK – Lag 1 1 – 5
2016-11-08 Näsbyparks TK – Lag 1 Helsingborgs TK – Lag 1 0 – 6
2016-11-08 GLTK – Lag 1 SALK – Lag 1 1 – 5
2016-11-08 Lidköpings TK – Lag 1 Upsala TK – Lag 1 3 – 3

 

Föregående artikel7-13 november: Elitserien startar – få svenskar spelar ute i världen
Nästa artikelLista: Spelarna som tog flest WTA-poäng på hemmaplan

6 KOMMENTARER

 1. Ja det är nog nästan 1.00 i odds på att SALK och Fair Play är de två bästa lagen när man ser trupperna här (och antar att Larsson inte spelar?): http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/guideelitseriepremiarlagetilagen/

  Näsbypark är klart sämst imo, de har ju bara Munozova. Att Saner vann enkelt mot Wulcan var lite överraskande (Uppsala – Lidköping).

  Annars tänkte jag också på det, Viktorovitch kommer vinna mycket i fjärdesingeln. Den enda hon ska förlora mot på pappret om man utgår från denna omgången är slovakiskan Morayova som är runt 100-rankad bland juniorerna, men hon kan ju ta henne också. Inte dåligt att slå Emma Ek som har varit i sån bra form (där skrällde hon lite imo).

  Men ser man till toppen så känner jag spontant att SALK är de bästa. Det beror ju helt och hållet på vilka som spelar och är tillgängliga. Men Celik är i teorin bäst av alla i elitserien undantaget Larsson och sen har de JCA och Björklund också. Det är liksom dreamteam. Att sen ha Örtevall eller Ulvefeldt som fjärdespelare är helt okej.

  Samtidigt är GLTKs bredd inte dålig. Barbat som tredjespelare… hon var ju andraseedad i Stockholm. Och dessutom spelade inte Burgic/Majeric. De har såklart potential att vinna också. Svårt att säga definitivt utan att se uppställningen i finalen.

  Förresten Henrik, har du nån aning om varför Sandra Roma lade av sin satsning internationellt? Hon var ju en av våra bättre spelare då. Vet att hon blev skadad en gång men gjorde ju comeback efter det. Skulle ju kunna spela dubbel om inte annat.

  • Roma hade återkommande bekymmer med ryggen och kunde inte få ihop kontiunerligt spelande och tränande, tyvärr.

 2. Får ses som en skräll att Ehrenström slog Jussi på 3:e singeln mellan Lidköping och Upsala. Måste varit första gången hon gjort det. Gissar att det var mycket prestige och spänt mellan dem då det båda är från Gävle från början och följts åt sen 10-års åldern.

  • Det är just det som gör elitserien intressant, tycker jag. Spelare som egentligen inte vill möta varandra möts och det blir mycket psykologi. Vi ser också att ranking inte säger allt. Spelare som lagt ner sin satsning håller fortfarande mycket bra klass och det gäller både herr och dam.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här