Fair Play och SALK rycker i tabellen

3
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Allt pekar mot en SM-final mellan Fair Play och SALK. Förra årets SM-finalist GLTK har nu förlorat mot både toppkonkurrenterna och bör rimligen få svårt att utmana.

Fair Play och SALK har tagit full pott, sex poäng, efter tre omgångar.

Fair Play hade 476-rankade Ema Burgic-Bucko på förstasingeln för första gången och Fair Play var aldrig illa ute mot GLTK och vann med klara 5-1.

– Det var hennes första matcher för klubben så hon var lite nervös i början, men det släppte efter ett tag. Singeln mot Julia Rosenqvist var en riktigt bra match, säger lagledaren Mervana Jugic-Salkic.

Tuffare var det för SALK. Bakom 5-1 borta mot Tabergsdalen döljer sig tre knallhårda tresetare som kunnat gå åt vilket håll som helst. SALK vann samtliga och det är också ett styrkebesked. Susanne Celik besegrade Kajsa Rinaldo Persson och tappade bara fem gem.

Tabergsdalen har nu klarat av topplagen, men kommer ändå att vara med i nedflyttningsstriden. Allt handlar om inbördes möten mot övriga lag och man har värsta konkurrenterna att möta på bortaplan. Upsala-Tabergsdalen på lördag känns väldigt viktig för båda lagen.

Upsala hade Julia Terziyska på förstasingeln idag, men den 336-rankade bulgariskan fick faktiskt stryk av Anette Munozova i raka set. Näsbypark är dock utan poäng i årets elitserie.

Helsingborg och Lidköping delade på poäng, en viktig poängvinst för bortalaget.

2016-11-15 GLTK – Lag 1 Fair Play TK – Lag 1 1 – 5
2016-11-15 Helsingborgs TK – Lag 1 Lidköpings TK – Lag 1 3 – 3
2016-11-15 Tabergsdalens TK – Lag 1 SALK – Lag 1 1 – 5
2016-11-15 Näsbyparks TK – Lag 1 Upsala TK – Lag 1 2 – 4
Föregående artikel14-20 november: Här spelar svenskarna
Nästa artikelSolna och Upsala i topp på elitserietabellen

3 KOMMENTARER

 1. ”Susanne Celik besegrade Kajsa Rinaldo Persson och tappade bara tre gem.”

  Fem gem, 6-4 6-1. Celik bättre än Johanna Larsson ;)?

  Rätt starkt ändå av SALK att gå in med D-laget och vinna över ett av de bättre lagen. Nyckeln låg i dubblarna, men tänk om de hade JCA och Björklund också… antar de får hoppa in i finalen.

  Örtevall gjorde en bra insats och slog Rohde-Moe och har nu 3-0 i matcher i år. Precis som Viktorovitch som fortsätter imponera (bara två gem tappade mot Stegrell). Julia Rosenqvist å sin sida har 0-3…. inte så upplyftande för en tjej som behöver självförtroende.

  Emma Ek slog Yudanov enkelt. Visar fortsatt fin form.

  Wulcans kvartsfinal i Sthlm framstår som än mer märklig efter att hon har 0-3 inledningsvis och klara förluster mot yngre juniorer som Saner och Yasar.

  Sen tycker jag synd om Munozova som ju faktiskt gör en jättematch och slår en riktigt bra spelare i Terziyska. Bulgariskan var bland annat i semi i de två 25:orna i Nigeria nyligen där ingen av svenskorna gick långt. En riktigt fin skalp och hon tog ju även sensationellt dubbeln mot Terziyska och Östlund ihop med för mig okända Ebba Unden.

  Trots det så hade laget aldrig någon chans eftersom hon spelar med tre spelare som inte håller elitserienivå. De tre andra spelarna tog i snitt tre gem i sina singlar så det spelar ingen roll hur bra Munozova spelar, Näsbypark var körda från början.

  • Just det, fem gem ska det vara. Celik imponerar och darrar inte det minsta. Alla hon möter slår underifrån och det är hon som har trycket på sig – och klarar det galant.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här