Fair Play TK och Upsala TK möts i SM-finalen

Damernas elitserie är färdigspelad. På lördag möts Fair Play TK och Upsala TK i SM-finalen.

– Det känns bra och rättvist att vi är i final och det är otroligt roligt att vi tagit oss dit med tre Uppsalatjejer i laget. Det blir att köra järnet och släppa loss i finalen så att vi förhoppningsvis kan vinna, säger coachen Jon Hedman till UNT.

Fair Play TK dominerade seriespelet som väntat och vann 40 av 42 matcher på de sju omgångarna.

– Det ska bli grymt kul att spela final på hemmaplan. Jag har spelat bättre och bättre för varje match. Nu hoppas jag toppa formen till finalen säger Cornelia Lister i ett pressmeddelande från klubben.

Ett lag som SALK hade också kunnat utmana om det haft sitt bästa lag i samtliga omgångar, men här spelade Rebecca Peterson bara en match och Mirjam Björklund fyra matcher.

Individuellt är det alltid intressant att titta lite extra på statistiken.

Fanny Östlund sticker ut i positiv bemärkelse. Hon spelade förstasingeln för Upsala TK och hade 7-0 i år. Hon slog spelare som Mirjam Björklund, Cornelia Lister, Marina Yudanov, Anette Munozova, Melis Yasar och Ana Vrljic.

elitserien damer 2019

4 KOMMENTARER

 1. Bredden?
  Ett lag har haft det tufft i damelitserien i år. Kommer div 1-vinnarna vara redo nästa höst eller är det bara 5-7 klubbar i landet som kan få ihop 5-6 bra tjejer? Eller knappt det förresten – flera utländska inslag finns ju i lagen också…

  Vi har det vi har och borde spela med de spelare vi har och då läge titta på upplägget?!

  Herrarnas elitserie har också varit ojämn? Även ojämn i respektive lag om jag förstod en tidigare kommentar rätt!?

  • Det finns väl ett rätt enkelt svar på om det finns tillräckligt med spelare? På damsidan går man från tre singlar plus en dubbel i divison 1 till 4+2 i elitserien. Det steget är stort. Vi har 18 spelare med WTA-ranking och hur många spelade kontinuerligt i årets elitserie? Inte ens hälften. Och våra toppjuniorer? Åtta lag behöver minst fyra, fem spelare för att fylla truppen. Då är vi uppe i 24-30 spelare.

   När till och med storstadsklubbarna får problem att fylla ett lag, så anar man ju ett problem. Lösningen blir då att värva inte en, utan minst två spelare, utifrån. Det kostar pengar, i en serie som har noll mer eller mindre på intäktsidan.

   Elitserien hölls ju vid liv länge med hjälp av spelare som med råge passerat 30-strecket och sedan länge lagt av spelade serietennis. Nu har de blivit allt färre.

 2. Såg att en spelare som Paulina Milosavljevic lirat ok i elitserien. Men hon är verkligen ett undantag. I hela Sverige – om vi tar bort alla Collegespelare och alla med WTA-poäng. Hur många damer mellan 20-35 år är det som spelar och tävlar någorlunda regelbundet? Finns det 25 spelare?

  Man kan (bort) förklara mycket men egentligen har vi knappt en seniortennis på damsidan att tala om, tyvärr tunnar det ut även på herrsidan. Någon nationell elit finns knappt eller är i alla fall tunn.
  En fundering bland många jag haft en tid är varför så oerhört få som varit på college spelar vidare efteråt. Många rör aldrig ett racket igen?!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.

Återbud från Peterson/Larsson – då fick Lister chansen

Lister/Fichman åkte dock ut i första omgången i Australian Open.

Vecka 4 | Detta händer utöver Australian Open

• ATP Challenger Rennes med Markus Eriksson • W25 Petit-Bourg (Guadeloupe) med Fanny Östlund

Ymer vidare i Australian Open

Möter Khachanov i nästa omgång.