Helsingborg finalbesegrade Fair Play

Helsingborgs TK vann SM-finalen mot Fair Play TK med 5-1, ett möte med nordisk klang.

– Det har varit en jäkla resa. De två första matcherna hade vi inte våra toppspelare i laget och då kliver de andra tjejerna fram. Utan deras insatser i början av serien hade vi inte varit i final. Vi har en bred trupp och står inte och faller med någon spelare vilket har varit en nyckel. Jag är jättestolt över tjejerna, säger Mattias Arvidsson i ett pressmeddelande.

Skåne är som vanligt starkast på damsidan. På 2000-talet har Helsingborg vunnit SM sju gånger (senast 2013) och Fair Play TK har fem guld. Fair Play har dominerat kraftigt senaste åren och kom till finalen med fyra raka mästerskapsguld.

En av nycklarna i lagtennis är de inledande dubblarna och efter dom hade Helsingborg en 2-0-ledning. Johanna Larsson/Clara Tauson besegrade Cornelia Lister/Malene Helgö i raka set och seger blev det också för det heldanska paret Emilie Francati/Maria Jaspersen mot Sydney Berlin/Kajsa Rinaldo Persson.

I singlarna tog Kajsa Rinaldo Persson enda vinsten för Fair Play efter 6-2, 6-1 mot Melis Yasar.

Johanna Larsson slog Cornelia Lister med 6-4, 6-2. Emelie Francati slog norskan Malene Helgö med 6-3, 6-3 och i danskmötet var unga Clara Tauson starkare än Karen Barritza och vann efter 6-1, 6-3.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.