Helsingborg finalbesegrade Fair Play

Helsingborgs TK vann SM-finalen mot Fair Play TK med 5-1, ett möte med nordisk klang.

– Det har varit en jäkla resa. De två första matcherna hade vi inte våra toppspelare i laget och då kliver de andra tjejerna fram. Utan deras insatser i början av serien hade vi inte varit i final. Vi har en bred trupp och står inte och faller med någon spelare vilket har varit en nyckel. Jag är jättestolt över tjejerna, säger Mattias Arvidsson i ett pressmeddelande.

Skåne är som vanligt starkast på damsidan. På 2000-talet har Helsingborg vunnit SM sju gånger (senast 2013) och Fair Play TK har fem guld. Fair Play har dominerat kraftigt senaste åren och kom till finalen med fyra raka mästerskapsguld.

En av nycklarna i lagtennis är de inledande dubblarna och efter dom hade Helsingborg en 2-0-ledning. Johanna Larsson/Clara Tauson besegrade Cornelia Lister/Malene Helgö i raka set och seger blev det också för det heldanska paret Emilie Francati/Maria Jaspersen mot Sydney Berlin/Kajsa Rinaldo Persson.

I singlarna tog Kajsa Rinaldo Persson enda vinsten för Fair Play efter 6-2, 6-1 mot Melis Yasar.

Johanna Larsson slog Cornelia Lister med 6-4, 6-2. Emelie Francati slog norskan Malene Helgö med 6-3, 6-3 och i danskmötet var unga Clara Tauson starkare än Karen Barritza och vann efter 6-1, 6-3.

 

6 KOMMENTARER

 1. Inga konstigheter när man kan ta in spelare som Larsson och Tauson vid behov. Savinykh behövdes inte ens.

  Rinaldo Persson obesegrad i singel då. Fin återkomst av henne, hoppas det fortsätter på touren nästa år.

  • Rinaldo Persson spelade ju mest fjärdesingeln och det hade varit mycket överraskande om hon förlorat någon match mot spelare som Greta Wallin, Julia Herlogsson, Sara Salemyr mfl. Överkvalificerad utan dess like, säger en del om Fair Plays styrka och bredd.

   • Just de du räknar upp hade det varit märkligt om hon förlorade mot, men nu mötte hon ju bättre spelare också?

    Hon slog Maria Jespersen som slagit Björklund i år.

    Hon tappade tre gem mot Yasar och fyra mot Lövqvist. Ingen annan var i närheten av liknande resultat mot dessa, Yasar slog till och med Tiffany William. Lisa Zaar fick jobba hårt mot Lövqvist och ändå slog Zaar Helgö.

    Hon tog alla dubblar utan en ihop med Berlin. Tappade inget set i singlarna. Tappade bara mer än två gem i två av seten.

    Med tanke på att hon dessutom är tillbaka från skada?

    • Baserat på grundkapacitet är Rinaldo Persson på en helt annan nivå än de hon mötte. Och fysiskt krävs inte 100% när det gäller seriespel i två set och ev matchtiebreak. Hade jag satt odds på matcherna hade hon kanske legat mellan 1.01 och 1.30.

     Att Jepsersen slog Mirjam säger nog mer att allt inte stod rätt till med Mirjam den dagen.

 2. “Baserat på grundkapacitet är Rinaldo Persson på en helt annan nivå än de hon mötte”

  Celiks grundkapacitet är på en helt anna nivå än Brune Olsens, ändå förlorade hon. Samma med Helgö mot Zaar.

  “Och fysiskt krävs inte 100% när det gäller seriespel i två set och ev matchtiebreak. ”

  Ändå avbröt Östlund med flera sina matcher, men kunde spela dubbel. Så nog krävs det att man är helt fit.

  Kajsa varken förlorade mot några hon normalt ska slå, snarare vann hon stort, och hon avbröt inga matcher. Det är en fin återkomst. Det betyder inte att jag tycker hon ska spela fjärdesingel i normala fall, men nu har hon varit skadad – då är det ett gott tecken att det ser ut som det gör, snarare än så som det ser ut för Celik och Östlund är min poäng.

  • Jag skriver fysik av en anledning, det är något helt annat än eventuell skadeproblematik. I en seriematch räcker det långt för bra spelare som kanske ligger på 60-70% när det gäller ork och styrka, om vi antar att vid 100% är man vid sitt max.

   Fair Play skulle aldrig med sin bredd skicka fram en halvskadad spelare för att spela en fjärdesingel. Nu spelade ju inte Kajsa förra vintern och hade lite sämre poäng och var inte bättre än fjärderankad i laget. Upsala hade inte samma bredd och då mer villiga att chansa och vad jag sett har väl Östlund fortfarande problem med en handled som inte blir bra. Och dubbel är något annat, det funkar att spela även om inte forehanden eller backhanden fungerar fullt ut.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 47 | Vem tar över efter Johan Hedsberg?

Blivande Davis Cup-kapten, elitserien och svenskar i ITF-turneringar är på agendan denna vecka.

Statistik – ATP och WTA-fakta för svenska spelare

Vilka spelare har vunnit flest matcher i år? Vem har bäst facit i tiebreak?

Vecka 46 | Elias Ymer i Helsingfors

Både Ymer och Mridha spelar challengern i Finland.

ATP-ranking och WTA-ranking

Håll koll på hur de svenska spelarna ligger till på ATP- respektive WTA-rankingen.

Vecka 45 | Mikael Ymer i Next Gen ATP Finals

Förutom slutspelet i Milano kan vi se fram emot att seriespelet drar igång.