Tung skalp för Rinaldo Persson – besegrade Sverigeettan

5

Kajsa Rinaldo Persson stod för den stora prestationen i den andra elitserieomgången då hon besegrade Johanna Larsson både i singel och i dubbel.

Nu kom Larsson visserligen från en längre vila och uppehåll från tennisen och var rimligen ringrostig, men segern säger också en del om Rinaldo Perssons högstanivå.

Tabergsdalen tog två oerhört viktiga poäng på bortaplan mot Helsingborg i en serie där nu Fair Play och SALK är ensamma om att ha vunnit båda sina inledande matcher. Ensamt utan poäng är Näsbypark.

GLTK tog en viktig seger borta och ska definitivt inte räknas bort från en finalplats. Dubblarna är oerhört viktiga. Idag vann GLTK båda, mot SALK i premiären förlorade man båda efter matchtiebreak.

2016-11-12 Helsingborgs TK – Lag 1 Tabergsdalens TK – Lag 1 2 – 4
2016-11-12 Fair Play TK – Lag 1 Näsbyparks TK – Lag 1 6 – 0
2016-11-12 SALK – Lag 1 Lidköpings TK – Lag 1 4 – 2
2016-11-12 Upsala TK – Lag 1 GLTK – Lag 1 2 – 4

Herrarnas elitserien tjuvstartade med matchen Solna-SALK som slutade 5-1. Övriga tre matcher spelas imorgon söndag.

Föregående artikelLista: Spelarna som tog flest WTA-poäng på hemmaplan
Nästa artikelIdel hemmasegrar i herrarnas elitserie

5 KOMMENTARER

 1. Javisst, även om Larsson har varit borta i tre veckor så är det såklart en ordentlig skalp. Det är att kvala in till 50k och kunna spela jämnt mot topp 200-spelare som hon gjorde nyligen och att slå Larsson som boostar självförtroendet och det är det som behövs för att ta nästa steg. Det såg vi med Cabaj Awad efter hennes fina 100k-kval och Viktorovitch som sedan hennes två juniorsegrar har spelat lysande.

  Att Viktorovitch (bara 16 år….) och KRP slår Danmarks tredje bästa spelare Francati och Johanna Larsson är ändå en jätteprestation. Sen att Viktorovitch också slår 250-rankade junioren Helgi är också skönt, 2-0 i matcher nu för Vik.

  Andra resultat av intresse är att Örtevall slog Wulcan (slagit Yudanov och Wulcan nu alltså) och Östlund vann enkelt mot Rosenqvist.

  Jag kikade även på resultaten i div 1. Hennemann spelar tydligen där, liksom Hilda Melander. Båda vann enkelt sina singlar såklart.

 2. Vi får hoppas det kan vända för Rinaldo-Persson nu.
  Mycket få vinster i år.
  Bara 22 poäng i år mot 49 förra året.
  Tycker hon spelar för få tävlingar för att hon ska utvecklas.
  Fair Play ser dock oslagbara ut om de fortsätter med samma uppställning.
  Lär inte förlora någon match på

  andra,tredje och Fjärde singeln.
  Viktorwitch har helt klart tagit ett steg i höst.
  Minns att hon var helt chanslös mot Danmarks trettonåriga jättelöfte Clara Tauson i somras.

  • Ja när det gäller rankningspoäng så har Kajsa spelat för lite för att kunna samla ihop. 11 turneringar i år, inte ens en per månad. Ännu färre tior såklart. Det är två fler än Linnea Malmqvist bara…

   Jag tror hon hon har satsat på plugget och att träna eftersom hon tog studenten i år. Nu ska hon läsa på tennisuniversitet och försöka få lite mer struktur på tennisen: http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/trenyastudenterpatennisuniversitetet

   Angående Fair Play, om de möter SALK med Celik, Cabaj Awad och Björklund så finns det risk att de förlorar både första, andra och tredjesingeln. Ewijk var med i samma tävling som Cabaj Awad nyss vann, och förlorade mot Carreras 2-6 2-6, CA vann med 6-3 6-3 i finalen sedan. Hon fick även stryk veckan innan mot spelaren CA slog i andra omgången.

   Sen kanske Björklund kan skrälla mot Barbat, eller så tar de en dubbel, eller så kan Örtevall skrälla mot Roma eller Ek. Vill de vara säkra så sätter de Björklund som fyra, men vet inte om man får göra så. Om de skulle ställa upp t.ex som nedan så ser jag SALK som lite starkare.

   Lister-Celik
   Ewijk-Cabaj Awad
   Barritza-Björklund
   Ek-Örtevall

 3. Herrarnas elitserie började direkt med 2 st uppgivna singlar. Någon som vet om det var skador eller om de la ner när matchen var ”död”? Har ju varit ett återkommande dilemma med uppgivna matcher i seriespelet under en hel del år nu.

 4. JCA vidare i dubbel i Polen efter bra prestation mot fjärdeseedade paret och Malmqvist vidare efter stenhård dubbel i Sydafrika. Har nu rätt bra möjligheter att nå finalen. Dock ute i singel igen =/. Riktigt jämnt mot 140-rankad junior men tyvärr. Hon har inte lyckats i singel i Sydafrika, men desto bättre i dubbel.

  Brenda Njuki får två walk over-matcher kan man säga på vägen till kvartsfinal i Egypten. Lättare motstånd får man leta efter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här