Fair Play vann toppmötet – mycket kan avgöras på fredag

Daniel Windahl (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Daniel Windahl (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Fair Play närmar sig med storm steg ännu en SM-final för herrar. I toppmötet med SALK vann skåningarna med 5-1 och samtidigt föll också toppkonkurrenten Upsala TK med 2-4 mot GLTK.

Fair Play och SALK var mötet som var det mest intressanta under kvällens elitserieomgång. Efter dubblarna var det 1-1 och när det sedan stod klart att inte Pim-Pim spelade singel så luktade det Fair Play-vinst eller åtminstone poäng då Ervin Eleskovic och Martin Pedersen fanns på tredje och fjärdesingeln. Dessa båda gjorde sitt jobb i raka set mot Vincent Eriksson och Gilbert Jäger. När sedan Daniel Windahl kopplade greppet om den på papperet jämna matchen mot Milos Sekulic doftade tre Fair Play-poäng. Windahl kunde vinna med 7-5 6-2.

– Jag spelade helt okej. Höll ihop det mentalt framförallt och servade bra, säger Daniel Windahl.

Samtidigt fullbordade Isak Arvidsson det hela med att vända och vinna mot Lucas Renard och ta sin fjärde raka seger på förstasingeln.

– Det var en jämn match mellan två topplag i Elitserien. Vilken fantastisk tennis vi fick se i kväll. Här har vi ”Pim-Pim” Johansson som servar över 200, Ervin som returnerar lika fort och spelar en sagolik tennis. Daniel går in och gör en kanonmatch, Isak som vänder, två bra dubblar och fjärde raka segern. Dagen innehöll allting, säger Fair Plays lagledare Jörgen Windahl.

GLTK slog Upsala TK

Samtidigt som Fair Play vann så förlorade Upsala TK som tidigare hade full pott. GLTK är ett lag med potential och att laget inte längre står på blott en poäng känns naturligt. Nicklas Timfjord må vara gammal men vinna matcher har han inga problem med och seger i raka set mot Nils Heimer på fjärdesingeln gjorde att matchtiebreaket mellan Christian Samuelsson och Erik Chvojka blev direkt avgörande för om GLTK skulle vinna eller få en pinne. Det blev vinst för Samuelsson med 10-8 i supertiebreak. Skönt för Samuelsson på förstasingeln och andrum för GLTK förstås. För Upsala TK:s del kan notera att man saknade sin bäste spelare Kevin Krawietz och utan honom är man ett helt annat lag.

Solna kan utmana – tungt poängtapp för Lidköping

Kanske kan istället Solna TK lägga sig i kampen om finalplatser. Nu vann man en mycket jämn bortamatch i Lidköping med 4-2 där Solna fick med sig två vinster efter matchtiebreak. Dessutom punkterade Pavol Cevernak matchen med att undvika just ett matchtiebreak mot Robert Rasmussen. Cervenak vann nu med 6-3, 7-6.

Tysken Oscar Otte i förstasingeln är fyra raka vinster och har inte varit i närheten av att tappa set ännu.

Solnas akilleshäl är dubblarna, 2-6 har man där. Lidköping, som fram tills idag förlorat samtliga dubblar, tog en vinst och det vill nog till att Lidköping når fornstora dagar i dubbel för att klara sig kvar.

KLTK i bottenstrid tog viktig seger

I bottenstriden så tog KLTK sina första poäng och sin första seger i bottenmötet med Helsingborgs TK. Snabbt hade laget 4-2 och det hjälpte inte att Dragos Madaras och Maxim Landa sedan vann sina matcher. Fred Simonsson och Jonathan Mridha vann sina singelmatcher behagligt och dubblarna gick i KLTK:s favör. KLTK fick en enklare resa en väntat då skicklige Carl Bergman tvingades lämna återbud strax innan matchen. Utan honom är Helsingborg ett annat lag och minst en seger fattigare.

Inte blev det bättre av att även dansken Christian Sigsgaard inte fanns i Skånelaget. I KLTK gjorde blott 15-årige Johan Garpered debut och där finns potential. Patrik Rosenholm är just tillbaka efter stora skadebekymmer men har det förstås tungt på förstasingeln. Beundransvärt dock att han går in och tar förstasingeln för laget även om det blivit idel förluster hittills.

Ödesfredag väntar

På fredag spelas den femte omgången och då kan mycket komma att avgöras. Topplagen möter varandra, vilket också innebär att lagen på nedre halvan ställs mot varandra.

Solna (5 poäng) möter Fair Play (8 p) och tar solnaiterna in 374-rankade slovenen Tom Kocevar-Desman då? Sexpoängarna SALK och Upsala möts också.

På nedre halvan följer GLTK (3 p) som åker till Helsingborg (1 p). KLTK (2 p) tar sig an jumbon Lidköping (1 p).

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.