Femte raka för Fair Play – Tabergsdalen säkrade kontraktet

Alexandra Viktorovitch (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Alexandra Viktorovitch (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fair Play TK är på väg mot SM-final och i botten är Näsbyparks TK illa ute. Det stod klart efter att den femte omgången spelats i damernas elitserie.

Två omgångar återstår, men mycket ser ut att redan vara klart. Fair Play är obesegrade och kommer att få möta antingen GLTK eller SALK i finalen. I botten förlorade Näsbyparks TK ödesmatchen mot Lidköping och kommer förmodligen att få följa med Allmänna TK Lund ner till division 1.

Fair Play tog femte raka – GLTK hade chansen

Fair Play besegrade GLTK med 4-2 och i förra omgången slog man den andra utmanaren SALK med 6-0. Men det satt hårt åt mot göteborgslaget.  Fyra av matcherna gick till matchtiebreak och där fördelades matchvinsterna jämnt.  Cornelia Lister slog Andrea Raaholt med 16-14 och Ewijk Chayenne besegrade Valeria Berner med 10-7. En matchvinst till och det hade blivit oavgjort i toppmötet.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. GLTK har ett mycket bra lag och spelarna kommer säkert extra laddade till en sådan här match. Det var viktigt för våra spelare att också tända till och de gjorde ett strålande jobb på banan i dag. Det var starkt att vinna, säger Fair Plays lagledare Mervana Jugic-Salkic.

Fair Play är nu två poäng före GLTK och fyra före SALK och en överlägsen setskillnad och med ett “lätt” program så kommer naturligtvis Fair Play att vinna serien och få hemmafavör i finalen.

Helsingborgs TK tog viktig seger – SALK tappade

Till att börja måste nu SALK besegra GLTK hemma på söndag för att sista omgången verkligen ska gälla något och det är absolut ingen omöjlighet. Men mot Helsingborg hade man inte mycket att hämta.

Med Johanna Larsson och Sofia Arvidsson i laget skaffade sig HTK raskt 2-0 efter dubblarna. Det blev 5-1 efter att Jacqueline Cabaj Awad vunnit mot Arvidsson i raka set med 6-3, 6-3. HTK passerade Näsbypark och är nu på rätt sida nedflyttningsstrecket.

Tabergsdalen säkrare kontraktet

Tabergsdalen är fyra i tabellen, med sex poäng precis som SALK. Men Tabergsdalen hade som mål att hänga kvar och det blev klart ikväll efter att ATL besegrats enkelt med 5-1. Gästerna från Lund har som nykomling haft det tufft med skador. Ida Jarlskog spelade dubbel, men inte singel.

Tabergsdalen hade för första gången med båda sina norskor, Caroline Rodhe-Moe och Malene Helgö.

Tabergsdalen möter på söndag Näsbypark hemma och går för en topp 4-placering. Näsbypark avslutar ju mot Helsingborg i sista omgången och därmed är Tabergsdalen garanterade att ha minst två lag bakom sig i tabellen.

Lidköping vann ödesmatchen mot Näsbypark

Lidköping har ett tufft program kvar med Fair Play hemma på söndag och sedan GLTK borta i sista omgången. Med den vetskapen var matchen mot Näsbypark oerhört viktig för båda lagen.

Nu vann Lidköping med 4-2 efter ett par jämna matcher. Det räckte inte att Anette Munozova vann sin femte raka seger i förstasingeln för Näsbypark. Lidköping är femma i tabellen på fem poäng och är nu tre poäng före Näsbypark.

Näsbypark är nu på nedflyttningsplats och kommer behöva vinna båda matcherna som är kvar mot Tabergsdalen och Helsingborg.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.