69-åring kvalar i 25000-dollars i USA

3

Hört talas om Gail Falkenberg? Det är lätt att tro att det här är ett skämt, men det är det tyvärr inte. 69-åriga Falkenberg kvalade igår i 25 000-dollarsturneringen i Pelham, USA, och vann sin första match!

Gail Falkenberg är en amerikansk tennistränare som 38 år gammal fick idén att satsa på en professionell karriär. Drygt 30 år senare är inte karriären över. Bara ifjol kom hon in i kval till ett tiotal tävlingar i USA, varav flera var 25000-dollars.

Och som sagt, titta youtubeklippet här ovan. Igår vann hon sin första match mot en spelare som är ännu sämre,  22-åriga Rosalyn Small, med 6-0, 6-1. Och det är samma visa med Small, som också får vara med och kvala då och då.

Vi talar alltså om professionella ITF-tävlingar på hög nivå i USA, och inte någon liten tävling i ett avlägset land. Får det gå till så här? Eller finns det någon form av charm med det?

Falkenberg möter Taylor Townsend i andra omgången.

Föregående artikelNy vecka med stora möjligheter för Ymer och Peterson
Nästa artikelElias Ymer krossade motståndet

3 KOMMENTARER

  1. Ett bevis för att både ATP och ITF måste korrigera regler med fler drop out datum så att spelarna vet lite mer om de kommer att gå in eller ej. Annars blir det så här med lediga platser i kval vilket bara kan accepteras på lägsta nivån – och knappt då heller? Men i 25000 och uppåt skall det vara tätat…

  2. WTA avses även om problemet är ännu större på ATP väl?
    WTA har väl tex i sina kval senare datum för att bekräfta spel vilket gör kvalen bättre o jämnare

  3. Får det vara så här? Ja det gör väl inget =)

    Haft koll på henne i några år, funderat på varför hon fortsätter spela när hon losar med 0-6 i varje set, men till slut vann hon så det betalade sig ^^

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här