Amerikanske supertalangen väntar för Lindell

1
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

En av USA:s största talanger väntar för Christian Lindell. En okänd tjeck möter Elias Ymer. Senare i dag börjar kvalet till US Open där två svenskar är med och slåss om 32 platser till huvudturneringen. 

Christian Lindell får att göra i den första kvalomgången. Den amerikanska jätten Reilly Opelka väntar för den 23-åriga svensken. Opelka har slagit Mikael Ymer två gånger under detta år, senast i Wimbledons-finalen. Men nu är det alltså Lindells tur att möta detta ”servemonster” som Opelka beskrivs som. De mötte varandra tidigare i år. Då vann Lindell i två raka set, men då handlade det om grus.

För Elias Ymer väntar en mer okänd motståndare. Tjecken och den 172-rankade Jan Satral väntar för svensken i den första kvalomgången som har fått en bra lottning i övrigt. Seedade spelare i Ymers kvalgrupp är Albert Montanes och Jan Lennart Struff vilket får ses som helt överkomligt motstånd.

Ymer besegrade Satral 2013 med siffrorna 6-3, 6-7, 6-3.

Föregående artikelÖsterrikiska i usel form väntar för Peterson i US Open-kvalet
Nästa artikelSöderlund visar fortsatt fin form

1 KOMMENTAR

  1. Skulle Lindell vinna väntar Coppejans eller Pavic. Vinnaren där sen möter i en kvalfinal antingen Jarry/Kudryavtsev eller J Melzer/Pospisil. Omöjlig väg för Lindell.

    Ymer kan i andra omgången få möta Struff eller indiern Myneni. Vinnaren där möter i kvalfinalen sedan Brkic/Pryzsiezny och Samper-Montana/Montanes. Bra!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här