Än är säsongen inte över – här spelar svenskarna denna vecka

4
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson spelar en WTA $125K i Carlsbad i Kalifornien. Tre spelare på topp 100 är med och Rebecca, som är åttondeseedad, inleder mot Amra Sadikovic. Vinnaren där möter sedan antingen Maria Sakkari eller Brett Berger. Rebecca spelar också dubbel med Julia Glushko.

Kajsa Rinaldo Persson är i Tunisien och spelar $10K El Kantaoui. Hon möter en lucky loser, 15-åriga Sophie Muntean i första omgången. Linnea Malmqvist har också kvalat in till huvudturneringen.

Fanny Östlund spelar också en 10000-dollars, i Kairo i Egypten. Första motståndare blir en kvalspelare.

Andreas Siljeström bröt (”lower back”) igår i singelkvalet i den andra omgången i Challengern i Andria i Italien. Siljeström står kvar i dubbellottningen och han och polacken Mateusz Kowalczyk är förstaseedade.

Markus Eriksson spelar på grus i Antalya i Turkiet och då handlar det om en futuretävling. Eriksson är fjärdeseedad och lottades mot 846-rankade Carolo Taberner. Den 18-årige spanjoren var i semifinal förra veckan på gruset i Antalya.

Eriksson vann dubbeltiteln i lördags i Antalya och har nu fått en vecka på grus.

Föregående artikelDjokovic överlägsen – vann fjärde raka ATP-slutspelet
Nästa artikelRebecca Peterson förlorade direkt i WTA 125 Carlsbad

4 KOMMENTARER

  1. Vilka svenskar tror swetennis inser sin begränsning vad gäller internationell tennis under 2016?

    Med tanke på pengaartikeln som indikerar att flera av landets bästa spelare går minus samtidigt som rankingen förblir blygsam blir jag inte förvånad om Seculic, Rosenholm och Eriksson samt ev Arvidsson tackar för sig. Deras chans till Davis Cup-tjänstgöring är nog liten och då försvinner bra och finansierade ”landslagsveckor” dessutom…

    • Bra fråga! Det svåra är att få en helhetsbild utöver rena prispengar. Hur ser det ut med stöd från klubbar och sponsorer, ligaspel utomlands osv? En spelare som Pablo Figueroa hittade sin nisch för att kunna leva på tennisen. Och jag väntar också på att se hur förbundets planer ser ut för 2016.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här