André Göransson: ”Min största skalp i dubbelsammanhang”

0
André Göransson (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)
André Göransson (Foto: Erik Nyqvist/SweTennis)

Det var ett resultat som stack ut igår kväll i Challengern i Tiburon. André Göransson, tillsammans med Florian Lakat, vann nämligen i första omgången mot meriterade Dustin Brown och Denis Kudla.

– Det var nog min största skalp hitintills i dubbelsammanhang. Vi var väldigt tända från start och servade bra båda två. Vi förlorade andra set i tiebreak och låg under med 3-7 i matchtiebreak, men lyckades vända och vinna med 11-9, säger Göransson.

Collegeparet fick ett wild card till turneringen. Både Göransson och Florian Lakat hör hemma på Cal, precis som Filip Bergevi.

– ”Flo” gjorde en transfer från Mississippi State nu i höst och går sitt tredje skolår, precis som Filip och jag. Detta var andra tävlingen vi spelade tillsammans och vi verkar fungera ganska bra ihop.

Redan några timmar senare behövde paret spela en ny match och tyvärr blev det förlust i kvartsfinalen mot tredjeseedade Novikov/Peralta. Göransson spelade också singelturneringen och som wild card fick han möta Henri Laaksonen, en match som slutade med förlust i raka set.

– Mot Laaksonen blev det lite för många lätta misstag. Kände väl att jag skakade honom lite i andra set till 4-4, men generellt sett var han en stadigare spelare för dagen.

Hur är det att byta collegevardagen mot spel på Challengertouren?

– Självklart jäkligt kul att spela huvudtävlingen i en Challenger, händer ju inte varje dag. En lite annorlunda känsla att först skriva ett prov i psykologi och sen direkt åka iväg för att spela match mot Brown/Kudla.

Vad väntar framöver?

– Jag ska försöka kvala i Sacramento också där nästa Challenger går. Sen drar vi iväg till Tulsa för All-American. Nu på hösten spelar vi bara individuella tävlingar och inga lagmatcher.

André Göransson kvalificerade sig i våras för singelturneringen i NCAA-slutspelet och även i lag med University of California/Berkeley (Cal).

– När lagsäsongen väl drar igång i vår så tror jag vi har ett starkt och ganska brett lag lag. Men det gäller att vi jobbar på i höst och pushar varandra för att bli bättre. Vi har en härlig lagkänsla och alla i laget är motiverade att göra ”real damage” i vår så det ser jag fram emot.

Föregående artikelSemifinalklar Simonsson om DC: ”Konkurrensen är stenhård”
Nästa artikel”Han är som ett årgångsvin”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här