Är han tillbaka?

Det är enkelt att tro rubriken för att vara riktad mot mig men inte riktigt! I min brist och frånvaro från denna blogg och sida har en annan återtagit sin del i spelet och börjar återigen klättra mot den världstopp han alltid varit i.

Rafael Nadal (Foto: Marianne Bevis - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-ND 2.0)
Rafael Nadal (Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-ND 2.0)

Två titlar på två veckor för Nadal och det går inte att blunda för hans höjning i spelet. Hans forehand mosar det mesta just nu och hans backhand visar på längd och tyngd som vi saknat rätt länge. Vad är det egentligen som gör att Nadal börjar vinna och bevisa att han långt ifrån är klar som så många velat få det till? Jag tror mycket, eller nästan allt, ligger i hans självförtroende. I många fall såg det ut som att det inte riktigt fanns där under vissa perioder de senaste åren, att han blev osäker taktiskt och på så vis inte fick till sitt spel. Jämför vi med de senaste veckorna ser man tydligt hur han lyser i varje viktig poäng och hur mycket allt betyder för honom. Jag är oerhört imponerad över hans forehand framför allt och de slag han lyckats åstadkomma vilket får mig att tänka tillbaks till hans storhetstid.

Egentligen, det jag alltid fascineras över kring Nadal, är hur han aldrig ger upp. Har han någonsin sett sig besegrad av sporten? Nej, det är bara media som skruvat upp en sådan bild. Nadal är det yttersta exemplet av att man aldrig ska ge upp.

Fortsätter Nadal så här så tror jag absolut han är den störste utmanaren till Djokovic och nummer två platsen. Det är otroligt viktigt för Nadal att ha fått den här starten på grus, det är här han trivs bäst och kan han fortsätta hålla uppe sitt spel, så kommer det också båda gott för resterande av årets säsongen. Jag är väldigt optimiskt och det är kul att det känns som att det är en utmanare på gång. För vi alla vet hur ensidig tennisens finrum varit på sistonde.

Nu är det inte långt kvar heller tills årets andra Grand Slam och däremellan bjuds vi på Masters-turneringar i Rom och Madrid. Det kommer bli intressant att se hur Djokovic repar sig och möjligheterna till klassiska grusfinaler mellan de två giganterna känns rätt bra just nu.

*************************************************************************

Det är inte bara Nadal som kanske är tillbaka. Möttes av denna text för några timmar sedan:

mikaelymerigSpännande nyheter att komma från Mikael Ymer. Vad tror ni? Är han helt återställd nu och kan det vara så att vi väldigt snart får se honom på banan igen?

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.