ATP Miami time!

Två veckor i rad bjuds vi på högklassig tennis och lagom i påskfirandet flyttar sig Masters-turneringen till Miami den här gången. Kan Djokovic vinna återigen?

Blir inte riktigt ett inför-inlägg den här gången, på grund av tidsbrist hoppar vi istället rakt in i andra omgången, vilket i och för sig är där turneringen på riktigt drar igång. För idag bjuds vi på toppspelarna och såväl toppmatcherna.

Ymer räckte inte riktigt till igår mot Federico Delbonis. En match som man kan tycka att han borde ha vunnit men återigen visade han att det fortfarande är en bra bit upp till ATP-klassen. Vi får vara försiktigt optimistiska framöver där.

Annars har vi jättarnas ingång idag och det blir intressant att se hur Federer står sig efter operationen. Vi bjuds i alla fall på förhand på en riktigt grym match mellan honom och Del Potro. Magkänslan säger ändå att det mycket väl kan bli en skräll idag. 19:30 som gäller för den matchen, så ät er påskmat snabbt, ni vill inte missa detta.

Djokovic startar turneringen mot Kyle Edmund. Startade ju veckan oerhört svajigt Novak, men till slut så visade han ändå att det fortfarande är en lång väg kvar för resterande spelare att ta sig upp till hans nivå. Bör inte ha några problem idag och bör inte ha några problem heller fram till finalen. Blir mest intressant att se vem som ställs mot honom i semifinalen, hade varit rätt kul med Del Potro där, men ja, man vet aldrig. Frågetecken på Ferrer och de andra toppseedade. Känns som att det borde bli mellan vinnaren i Del Potro eller Federer. Jag hoppas så.

Vet inte riktigt vart Murray står. Hans spel passade honom inte alls i Indian Wells men Miami brukar fungera bättre för honom. Nu är inte någon av hans motståndare i någon jätteform så på det viset har han fått en bra lottning. Stora testet lär bli senare i turneringen där det troligtvis blir Tsonga eller Nishikori i kvarten. Tsonga som äntligen börjat hitta lite rytm och form i sitt spel.

Vi får förhoppningsvis en hel del intressanta matcher på nedre halvans övre del. Har vi tur kommer vi få se en batalj mellan Kyrgios och Wawrinka igen. Dock ställs Kyrgios innan mot Isner i en också tuff match. Isner är ALLTID farlig på hemmaplan och lär vara revanschsugen efter hans tiebreakutgång i Indian Wells. Vi har även Nadal på denna halva, en rätt bekväm lottning i början för honom men sen blir det stora testet mot Raonic. Milos är den spelare som absolut växt mest under 2016 och det är väldigt kul att se han få maximal utdelning av sitt spel. Kan gå hur som helst mellan honom och Nadal, det brukar i alla fall bli rätt sevärt när de ställs mot varandra.

Som vanligt får man avsluta dessa ATP-genomgångar med att säga att Djokovic lär vinna det här. För visst går det inte att se någon annan utgång? Vi får istället försöka njuta av matcherna runt omkring finalen istället för oavsett om det är Federer eller Murray som står där på andra sidan i finalen så har jag väldigt svårt att se någon av dom slå Djokovic i deras nuvarande form.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.