Britter toppseedade i Falu Future – Edward Corrie fick wildcard

Edward Corrie (Foto: si.robi - https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 2.0)
Edward Corrie (Foto: si.robi – https://www.flickr.com/photos/sirobi/- CC BY-SA 3.0)

Fjolårsvinnaren Edward Corrie fick ett wildcard till Falu Future och är förstaseedad. Nitton svenska spelare finns med i startfältet varav två är seedade: Markus Eriksson (5) och Isak Arvidsson (7).

Sex svenskar gick vidare från kvalet, varav fem från helsvenska kvalfinaler.

falu-future-2015-main-1

Edward Corrie, som vann både Falun och Jönköping ifjol, har alltså fått ett wildcard och möjligheten att försvara sin titel. Stadig, men känns rätt fyrkantig för att nå högre än plats 215 han var rankad på förra hösten. Har försökt på Challengertouren i år utan framgång, men här blir han oerhört svårslagen. Det blir Jeppe Johansson-Holm som får äran att möta honom i första omgången.

Ytterligare två seedade utländska spelare har vi på över halvan. Stefano Napolitano vann sin första futuretitel i år i Israel på hardcourt och har ytterligare två finaler i år. Senast han mötte en svensk var i juli i en challenger och då vann Christian Lindell, på grus, efter tre set.

Åttondeseedade James Marsalek har en futuretitel från 2013 som främsta merit och i år två semifinaler som bäst. Han har 4-1 mot svenskt motstånd, slog bland annat Jacob Adaktusson inomhus i febuari 2014.

Jonas Eriksson Ziverts måste vi också nämna. Han vann kvalfinalen mot Patrik Brydolf, som visserligen inte spelat sedan Båstads futuretävlingar.

Frågan är vad Markus Eriksson kan göra som femteseedad? Lär få Napolitano i en kvartsfinal.

 

falu-future-2015-main-2

Marcus Willis fysiska status är väl bättre än vad den varit tidgare. Två futuretitlar har han vunnit i år.

Tredjeseedade Adrian Sikora kommer till Falun med sex raka förluster i bagaget och challengerspel. Han har två finaler i år i futures, men ingen titel.

Omar Salman är en 19-årig belgare. Han vann sin första futuretitel hemma i Belgien i juli som oseedad.

Mikael Ymer blir intressant att se. Han börjar mot Joe Salisbury, som tidigare i år slog Isak Arvidsson inomhus. Salisbury spelade de svenska futuretävlingarna förra hösten också utan att sätta några större avtryck. Då nådde han som bäst andra omgången (mot Patrik Rosenholm). Ymer kan få möta sjundeseedade Isak Arvidsson i omgång 2.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.