Elias Ymer nådde andra omgången i Stockholm Open

En vinst, men förlust i andra omgången. Det blev facit för Elias Ymer i Stockholm Open. Mikael Ymer förlorade sin första match.

Att följa turneringen på distans har sina fördelar. Intervjuerna och presskonferenserna får man lägga ned lite mer tid på att följa och jag måste säga att jag får en lite märklig känsla.

Bröderna Ymer kommer sannolikt att vara dragplåster även 2021 i Stockholm Open, för så ser svensk framtid ut. Oavsett om de då är ATP-spelare eller en bit utanför topp 100.

Elias Ymer har ändå tagit några steg senaste säsongen eller säsongerna. Det fattas dock en bit för att nå kontinuerligt ATP-spel och jag vet inte om det kommer att hända. Nu blev det seger mot Maximilian Marterer, men stryk mot formsvage Jack Sock.

Elias har 2-4 på ATP-touren i år. Den andra segern kom mot Ivo Karlovic i Los Cabos.

22-årige Ymer var som bäst rankad 105 i år, nu 135. Han har dessutom 100 poäng att försvara i början av november då han vann challengern i Mouilleron Le Captif ifjol.

Mikael Ymer tycker jag ser ut ungefär som han gjorde 2016. Lovande med potential, men det gäller också att göra något av den. Tyvärr hamnar mitt och många andras fokus på beteendet. Det vinner man inga matcher på och du blir definitivt inte folkkär eller vinner publikens sympatier. Tvärtom. Jag bedömer att lillebrors aktier kraftigt devalverats bara det senaste året.

Nu blev det förlust mot Ernests Gublis i raka set, utan att vara nära. Mikaels ATP-år slutade med en seger mot Jan-Lennard Struff i Miami samt en vunnen match mot en loj och oinspirerad Denis Istomin i Båstad.

Jag hoppas kretsen runt honom styr upp beteendet, för om det är något det talas om så är det just det här. Rankingen, just nu 289, betyder inte att man är någon superstar.

I dubbel tog bröderna ett set mot Daniell/Koolfhof, men föll med 4-10 i skiljeset.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.